A svájci Safram győzelmével ért véget péntek este az 50. Kékszalag. Másodikként a PreVital, harmadikként az Opel Fifty-Fifty futott be. Ez még csak befutási sorrend, hivatalos végeredmény szombaton várható.

Ahogy azt megírtuk, rekordszámú, 682 nevezéssel, nagy melegben és viszonylag gyenge szélben  startolt csütörtökön reggel 9 órakor a jubileumi Kékszalag Erste Nagydíj. 12 óra 40 perces vitorlázás után elsőként a svájci legénységgel vitorlázó, Christophe Peclard kormányozta Safram katamarán ért be a balatonfüredi célba, második lett a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas a PreVitallal, harmadik pedig Józsa Márton vezette Opel Fifty-Fifty.

Szombaton számos díj talál majd gazdára. Az abszolút értékelésben az első helyen végző csapat elnyeri a Herendi Porcelánmanufaktúrában készített díszes kupát, és minden hajóosztály helyezettjeit is díjazzák. A klasszikus osztályok legeredményesebb hajója, a legjobban navigáló hajó csapata, valamint a legidősebb és legfiatalabb versenyző is jutalomban részesül, ahogy a legjobb női kormányos is díjat kap az abszolút sorrend alapján.