Július első hétvégéjére hőséget és záporokat ígérnek felváltva. Reméljük az utóbbi senkinek nem veszi el a kedvét a kültéri programoktól. Van pár nagyon jó ötletünk.

Blaha Lujza utca újratöltve

A balatonfüredi Morzsa Bisztró eddig is a szívünk csücske volt, de most megnyitották az emeletet is, így hivatalosan Morzsa Bisztró és Krimó lett belőlük. A terasz, ahonnan meleg nyári éjszakákon eddig is szólt a zene, kiegészült egy bárpulttal és néhány asztallal. Az alsó rész marad étterem, a felső szint pedig inkább az italokra koncentrál, de természetesen ide is rendelhetünk ételeket. A Blaha Lujza utca eddig is elég menő volt, de ezzel a nyitással lett teljes. 

Minden jó, ha a vége új

Most kivételesen nem egy éttermet emelünk ki, hanem rögtön tizet. Ezen a héten ugyanis összegyűjtöttünk tíz olyan új balatoni helyet, ahol idén nyáron már ettünk, és nem csalódtunk az ételben, kiszolgálásban, hangulatban. Badacsonyban egy legendás, lugasos teraszból lett nagyon korrekt magyaros bisztró, Csopakon a kocsmából alakítottak ki újhullámos éttermet, Tihanyban pedig tengerparti hangulat mellé szolgálnak fel remek ételeket. Itt a listánk, lehet válogatni.

Valami van Salföldön

Úgy beindultak a fesztiválok a tó partján, hogy válogatni is nehéz közülük. Ha valami eldugott, autentikus programot kerestek, érdemes Salföld felé venni az irányt. A Salföldi Dalföld ezúttal a roma kultúrára helyezi a hangsúlyt, olyan előadókkal, mint a Parno Graszt, vagy Lakatos Mónika és Rostás Mihály "Mazsi" kettőse.

Mindeközben dübörög a Balaton Sound. Ha nem is vagy a zsúfolt fesztiválok rajongója, az Elrow partisorozatot akkor is figyelmedbe ajánljuk. Az európai nagyvárosokba ellátogató bulisorozat híres a karneválhangulatról, a hihetetlen látványtervről és a neves DJ vendégekről.