A héten leesett hónak köszönhetően igencsak megnőtt a programlehetőségek száma a Balaton környékén is, ráadásul ilyenkor egy egészen más arcát láthatjuk a természetnek. A szokottnál is nagyobb élmény most megmártózni a Hévízi-tóban, de egy disznótornak is más így a hangulata. Eheti ajánlónkban főként a tél nyújtotta örömökre koncentrálunk.

Fedezd fel a téli Balatont!

2019 első nagyobb havazása a Balaton környékét is fehérbe öltöztette, ez pedig önmagában is remek programlehetőségeket rejt magában. Sétálni a parton, miközben ropog a talpunk alatt a hó, mindig nagy élmény, közben azt is meg lehet nézni, hogy elkezdett-e már befagyni a tó.

Aki kicsit sportosabb kikapcsolódásra vágyik, az a téli erdőkben, a Siófoki Jégkikötőben vagy a balatonlellei BL Yachtclub melletti jégpályán, esetleg az eplényi síterepen találhatja meg a számítását, ellenkező esetben viszont tökéletes választás lehet egy kis lazítás Hévízen vagy más környező gyógyfürdőben.

Blahalouisiana (01.11., Zalaegerszeg)

Január 11-én a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban koncertezik a klasszikus beat és blues hangzást modern rock elemekkel ötvöző Blahalouisiana. A zenekar már harmadik nagylemezének dalain dolgozik, talán már erről is hallhatunk némi ízelítőt.

Hagyományőrző disznótor (01.12., Köveskál)

A hétvégén rendezi meg hagyományőrző disznótorát a köveskáli Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza, ahol a reggeli pálinkától az utolsó simításokig figyelemmel kísérhetjük a disznó feldolgozását. A hurka, kolbász és egyebek elkészítésében bárki segédkezhet, közben pedig meg is lehet majd kóstolni az olyan hagyományos ételeket, mint az orjaleves vagy a toros káposzta.

Vad Fruttik–Likó–Géczi–Vándorfi: Béke Presszó (01.12., Veszprém)

A veszprémi Hangvillában január 12-én ismét műsorra tűzik a Béke Presszó című előadást, melyben a Kisjános nevű főhős életét és környezetét is megváltoztatja az egyik inotai hűtőtorony felrobbantása. A darabban a Vad Fruttik újrahangszerelt dalai is jelentős szerepet kapnak.

Show Down Snowboard Magyar Kupa Futam (01.12.)

Szombaton rendezik meg az eplényi Intersport Síarénában a Show Down Snowboard Magyar Kupa Futamot, melyre slalom és freestyle kategóriában is lehet nevezni a helyszínen. A kupa pikantériája, hogy ez lesz a 10. Show Down, így ünnepi hangulatban csúszhatunk.

Hétvégi túratipp - A Felsőörs melletti szurdokvölgyek

Leesett az első hó, mostantól már jobban meg kell válogatnunk, merre szeretnénk túrázni, ezért ezen a héten is olyan helyszínt ajánlunk, ahová télen is érdemes ellátogatni. A felsőörsi focipályától a forrás-hegyi geológiai alapszelvény felé haladva indulhatunk el a szurdokvölgyek felé, út közben érintve az évszázados nyárfákat és a Nagy-mező fennsíkját.