A neoswingben utazó Alice Francis és a brit indie rock banda, az Amber Run az első két név, akiket a Művészetek Völgye szervezői bejelentettek. Idén július 19. és 28. között rendezik meg a fesztivált Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden

A Művészetek Völgyében az utóbbi években már megszokhattuk, hogy az irodalmi programok, színházi előadások vagy a táncházak mellett a szervezők a könnyűzenei programokra is egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak. A fellépők között továbbra is a hazai zenekarok lesznek többségben, de idén is érkezik néhány olyan külföldi zenész, akikért külön megéri kitérőt tenni a kapolcsi falvakba. A Művészetek Völgye teljes programja egyelőre titkos, első bejelentésük csak a külföldi nevekről szól: Kapolcsra érkezik Alice Francis és az Amber Run.

Zenéjében a swinget, a charlestont a hip-hoppal és az electróval keverő, Miss Flapperty művésznéven is ismert Alice Francis Temesváron született, jelenleg Kölnben él. St. James Ballroom címen jött ki az első lemeze még 2012-ben. Július 20-án lép fel együttesével a Művészetek Völgye Panoráma színpadán.

A nottinghami származású Amber Run zenekart hét éve alapította Joe Keogh, Tom Sperring és Henry Wyeth. Az indie-rock banda legismertebb száma az I Found, amelyet Youtube-on több mint 55 millióan néztek meg. Eddig két nagylemezük jelent meg, legutóbb 2017-ben a For a Moment, I Was Lost című korong. Kapolcson július 25-én, csütörtökön lépnek színpadra.

A zenei fellépők mellett a Völgyben idén is rengeteg érdekes programmal találkozhatunk. Szakmai műhelyeket, játékokat tart többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a WWF, a Bakony-Balaton Geopark, a ZöldZugoly, a Jane Goodall Intézet és a BEEEZZZ projekt, de idén először médiatábort is szerveznek, ahol gyakorlati workshopokon vezetnek be a fotózás és videózás rejtelmeibe, a fesztivál pedig remek helyszín lehet ahhoz, hogy a tanultakat rögtön ki is próbáljuk.