gasztró

A Balaton közepén még az eső sem állíthat meg egy pikniket

Szerzők

  • We Love Balaton

2019. 05. 11. 14:22

Az ősszel és tavasszal zajlott gasztro piknik sorozat a nyári hónapokra szünetel, folytatás csak ősszel várható. A Balatoni Kör tagjai nyárra új kiadvánnyal készültek, a szezonban pedig bemutatkozhat új hajójuk, Luszi.

Kompon láttunk már nagyszínpados koncertet és filmforgatást is, de olyat még nem, hogy balatoni éttermek és pincészetek települjenek ki ételekkel és borokkal. A Balatoni Kör májusi rendezvényén most ez is megtörtént, nemcsak az egyre tavaszodó időjárás ünneplése miatt, hanem azért is, mert szerették volna bemutatni, mivel készülnek az egyre közeledő nyárra.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Nyolc étterem érkezett ételekkel, a fövenyesi Kalóz elhozta Főlevesét, amely a vietnámi pho és a magyar húsleves között van félúton, de a Neked Főztem hátszínéért és a BL Yachtclub harcsapaprikásáért is megérte sorban állni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A FrissTerasz hamburgerrel érkezett, a füredi Aura Hotel franciás rakott krumplival tálalt Ráczpontyot hozott a komp fedélzetére, míg a Hotel Bonvino zsenge borsóval és fürj tojással tálalta marhasültjét. A felhozatal alapján már mindenki nagyon felkészült a nyári szezon kezdetére.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A kompon az időjárás is szinte tökéletes arcát mutatta mindehhez, a rendezvényt csak 15-20 percre szakította meg egy rövid tavaszi zápor, de az eső inkább összehozta a közönséget, semmint megijesztette, a zápor elvonulása után pedig minden ment tovább a maga útján.

A kóstoláson túl a Balatoni Kör bemutatta idei nyárra érvényes Kóstold körbe-kiadványát, amelyben a Balatoni Kör 46 tagját vonultatják fel térképpel és rövid magyarázószövegekkel. A kiadványt elsősorban a tagok vendéglátóhelyein érdemes keresni, de a Balatoni Kör rendezvényein is hozzájuthatunk.

A kiadvány mellett bemutatták a BL Yachtclub hajóját, Luszit is, amelyet a Balaton első egész éves hajójárataként emlegetnek. Ugyanúgy, ahogy a Balatoni Kör vendéglátóhelyei, a hajó is a négy évszakos Balatont szeretné behozni a köztudatba. Tóth Balázs, a Balatoni kör alelnöke elárulta nekünk, hogy a We Love Balatonnak is része van a hajó érkezésében, ugyanis a téli útikönyvünkben készült interjúban mondta azt, hogy egy egész éves hajójárat tenne jót a régiónak. A kiadványunk megjelenését követően, az interjú hatására jelentkezett nála a hajó tulajdonosa, és felajánlotta a Balatoni Körnek.

Fotó: Balatoni Kör

A Gasztro Piknik-sorozat ezzel egyelőre a végéhez ért, folytatás csak ősszel következik, hiszen a balatoni vendéglátósok már érezhetően a nyári szezonra készülnek. Ezt a beszélgetésekből is éreztük, mert a legtöbb szó az idei kilátásokról és az újonnan  újonnan nyíló helyekről esett, amelyekről hamarosan mi is beszámolunk.

Hasonló tartalmak