Hétvégére szerencsére véget ér a májusi ősz, és ismét 20 fok fölé kúszik a hőmérséklet. Ennek megfelelően a szabadtéri programok fognak dominálni, de koncertezik majd a régióban az Európa Kiadó, sőt fotográfia-történeti kiállítást is ajánlunk nektek.

Laposa frissTavasz (05.17-19., Badacsonytomaj)

A Laposa család minden egységével ünnepli majd a tavaszt május 17. és 19. között, azaz a Laposa Birtokon, a Szőlőhegy Bisztróban, a Hableányban és a frissTeraszon is készülnek programokkal. A hétvégén túrázhatunk Laposa Zsófival, a Szőlőhegy Bisztróban a báránycsülök lesz a főszereplő, a frissTeraszon Lenthár Balázs és DJ Zsé fog zenélni, a Hableányban pedig üzemlátogatást (sajnos már telt házas) szerveznek.

Európa Kiadó (05.17., Veszprém)

Péntek este a magyar alternatív rock színtér egyik legmeghatározóbb zenekara koncertezik a veszprémi Expresszóban. Az idén 60 éves Menyhárt Jenővel az élen érkezik a királynék városába az Európa Kiadó. A számtalanszor megújuló együttes jó ideje ismét aktív, legutóbb tavaly adtak ki egy négyszámos EP-t.

Meghódítjuk a Gulácsot! (05.19., Nemesgulács)

Május 19-én vezetett túrán ismerhetjük meg a Gulács geológiai érdekességeit, valamint természeti értékeit. A 393 méter magas hegy meghódításáért gyönyörű panoráma lehet a résztvevők jutalma. A mintegy háromórás túra Nemesgulácsról indul.

Jelentkezni személyesen, a badacsonytomaji Tourinform-irodában lehet!

Évszázados fotográfia – Az analóg korszak csodái (04.28-12.31., Keszthely)

Április végén nyílt meg a Festetics-kastélyban az Évszázados fotográfia – Az analóg korszak csodái című kiállítás, amely Rigó Lajos több száz darabból álló gyűjteményén keresztül mutatja be a fényképezés történelmét. A kollekció legnagyobb része a XX. századot fedi le, de egy 1880-ból származó Lumiere kamerát is megcsodálhatunk. A kiállítást nemrég mi is megnéztük.

Balaton-felvidéki Aranycsillag Patika-Top Cop Security Túra 2019 (05.18-19., Balatonfüred)

A Balaton-felvidéki Aranycsillag Patika-Top Cop Security biciklis túrát 2019-ben három távon rendezik meg, Balatonfüredről startolva. A túra érdekessége, hogy klasszikus értelemben vett nevezés vagy előfeltétel nincs, ellenben a cél, hogy a 45-92-171 km-es távon belül a lehető legtöbb regisztrációs pontot érintsék a résztvevők.

Hétvégi túratipp: Halom-hegyi Kossuth-kilátó

Az előrejelzés szerint hétvégére ismét szép időnk lesz, tehát minden adott  ahhoz, hogy barangoljunk egy kicsit a szabadban, ez alkalommal a Halom-hegyi Kossuth-kilátót jelöltük ki célpontként. A Mencshelyről induló túrát persze nem csupán a kilátó miatt érdemes választani, a Halom-hegyi Vulkán-tanösvény önmagában is érdekes, ráadásul egyenesen az egykori vulkán kráterébe vezet. A csúcson a Balaton és a Dél-Bakony panorámája fogad bennünket, amely talán ilyenkor, tavasszal mutatja az egyik legszebb arcát.