Mindenki, aki a 2000-es években bulizni járt, vagy ma szereti a retrót, nagy valószínűséggel táncolt már a brit csapat híres slágerére. (Még ha a sláger eredetileg nem is az övék, hanem egy Neil Diamond dal feldolgozása). Most itt az alkalom, hogy élőben ismét megtehessétek, ráadásul a jó hangulatot az is garantálja, hogy a VeszprémFest szervezői vendégül látják a rajongókat egy pohár vörösborra a kapcsolódó Rozé, Rizling és Jazz Napokon.

Július 12-én érkezik Veszprémbe a UB40 feat. Ali & Astro, hogy a VeszprémFest programsorozatának részeként Katie Melua, Caro Emerald és egy nagyon különlegesnek ígérkező Rigoletto előadás mellett óriás bulit csapjon a reggae-t és retrót, és általában jó zenét szerető közönségének.

A csapatnak rengeteg slágere van, mint például az "I Got You Babe, a "Please Don't Make Me Cry", vagy a "Can't Help Falling in Love. A Red, red wine viszont valószínűleg olyan generációs kohéziós erőt képvisel, amit a szervezők stílusosan egy pohár vörösborral gondoltak lekísérni – minden koncertre látogató kap egy kupont, amelyért cserébe egy általa választott pincénél kóstolhat majd a Szentháromság téren akár a koncert után, akár július 14. vasárnapig, amíg a rendezvény tart.

A UB40 alapítótagjai, Ali Campbell és Astro a világ egyik legsikeresebb reggae- és dubzenekarának 40. születésnapját ünneplik folyamatban levő turnéjukon, amelynek egyik nyári állomásaként lépnek fel a VeszprémFesten. Az elmúlt négy évtized alatt 18 stúdiólemezt adtak ki (ebből 10 arany- és platinaalbum), több mint 70 millió lemezt adtak el, 4 Grammy-jelölést szereztek és tucatnyi világslágerrel kerültek a slágerlisták élére.

Az 1978-ban, Birminghamben alakult 8 tagú zenekar a munkanélküli segélyt kérelmezőknek kibocsátott formanyomtatványról (Unemployment Benefit, Form 40, UB40) nevezte el magát. Az angol, skót, ír, jemeni és jamaikai szülőktől származó tagokból álló band erős politikai üzenettel rendelkező dalai hamar meghódították a brit slágerlistákat, a nemzetközi sikert pedig az 1983-as Labour Of Love album hozta meg a formációnak. 

Ekkor született meg a Red Red Wine is, ami egy 1967-es Neil Diamond dal feldolgozása.

A felállás az alapítástól kezdve három évtizeden át változatlan volt, 2008-ban azonban Ali Campbell énekes és Mickey Virtue billentyűs kilépett a zenekarból, 2013-ban pedig követte őket az énekes-trombitás Astro is. Egy év múlva bejelentették, hogy folytatják a UB40 történetét, azóta több új albumot is kiadtak, és számos sikeres turnén is túl vannak „UB40 featuring Ali, Astro and Mickey” néven. (A megmaradt 5 tag is UB40 néven koncertezik Duncan Campbell énekessel).