Nagyon úgy néz ki, hogy idén is piknikezünk egy nagyot Paloznakon, hiszen Michael Jackson testvérei és a Never Gonna Give You Up sztárja is fellépnek a Balaton-felvidék leghangulatosabb fesztiválján. A legnagyobb fellépők mellett a szervezők bemutatták azt is, mi lesz az idei fesztivál himnusza.

Idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg a Homola Pincészet az ország egyik leghangulatosabb fesztiválját, a Paloznaki Jazzpikniket a Balaton-felvidéken. Az augusztus 1-3. között remek csopaki borokra és különleges gasztronómiai fogásokra számíthatunk amellett, hogy a Paloznak központjában és a domboldalban felállított 4 színpadon 33 hazai és nemzetközi előadó koncertezik majd.

Az esemény két ötletgazdája, Homola Szabolcs és Valde Orsolya egy olyan fesztivált szeretett volna létrehozni, amely kiszakad a tömegfesztiválok sorából, és mezítlábas-csillagnézős hangulatot teremt az 500 fős faluban. Bár apró helyszínről van szó, a méret senkit se tévesszen meg. Paloznakra olyan nagyszabású produkciók érkeznek, mint a Michael Jackson testvéreiből álló The Jacksons, vagy az 1980-as évek popkirálya, Rick Astley.

Szintén a külföldi mezőnyt erősíti a The Brand New Heavies, a Silhouette & Vinx, Maceo Parker és az Adani&Wold, a hazai jazzszférából pedig olyan neveket sorakoztatnak fel a szervezők, mint az Écska&Hubs, a Postmodern Songbook, a Szilár Piano Projekt, Little G Weevil, a Veraszívem, az Apey, a Four Seasons vagy Hangácsi Márton.

Elkészült a fesztivál hivatalos himnusza is, a Peet Project On My Way című dala, amelyet itt meg is hallgathattok: