Mivel már a tavalyi szezonban is másfél millió utas vonatozott a tóhoz, a MÁV igyekszik lépést tartani az igényekkel 2019-ben is.

Június 15-től indul a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó nyári menetrend - közölte a MÁV-Start hétfőn az MTI-vel. Június 15. és augusztus 25. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, étkezőkocsik, hétvégén plusz vonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja az utazókat.

A MÁV azt ígéri, hogy a tavalyi évhez képest a menetrendi kínálat tovább bővül és a vonatok nagyobb kapacitással járnak. A déli parton közlekedő Balaton expresszeken - egyelőre tesztüzemben - ismét lesznek étkezőkocsik, az idei év újításaként pedig "fürdős" vonatpár közlekedik hétvégén Budapest és Siófok között. A járattal a strandolókat szeretnék kiszolgálni, hiszen a vonat csak a Velencei-tó és a Balaton partján lévő állomásokon és megállókban áll meg. Ezeken nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi is lesz.

Budapest és Tapolca között naponta kétóránként Kék Hullám sebesvonatok közlekednek. Ezek Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg, Balatonfüred és Tapolca között pedig minden állomáson és megállóhelyen. A Kék Hullámokon 16 kerékpár szállítható, ezért a kerékpárhelyjegy váltása kötelező a kerékpárjegy mellé. Ezzel a vonattal lehet a leggyorsabban Balatonfüredre érni, az út 1 óra 52 perc Kelenföldről, a vonathoz csatlakoztatva pedig wifivel és konnektorokkal felszerelt légkondicionált InterCity kocsi is közlekedik majd.