balaton

szerkesztés

30 fokos strandidővel érkezik a nyár hétvégére!

Szerzők

  • We Love Balaton

2019. 06. 07. 14:03

Nyáriasan meleg levegővel, 20 fokos vízzel kecsegtet a pünkösdi hosszú hétvége, de most is legyünk résen, ha viharjelzést látunk.

Összesen két hosszú hétvégét kapunk idén nyáron (a másik az augusztus 20-i négynapos ünnep lesz), ezért érdemes kihasználni a  most következő három napot. Érdemes lesz ezt a Balatonnál megtenni, ugyanis az előrejelzések szerint remek időjárásra számíthatunk, a víz hőmérséklete a hétvégén pedig eléri a 20 fokot.

Várhatóan már a legtöbb strand megnyit, érdemes azzal számolni, hogy a fizetős partszakaszokon mindenhol kérnek már belépőt. Természetesen a strandokon kívül is beindul az élet: arról tegnap írtunk, mennyi jó program várható a hosszú hétvégén.

Ne legyen illúziónk, hétvégére egészen biztosan megtelnek az utak, így erős forgalomra kell számítani az északi parti 71-es főúton, valamint délen, a 7-es úton, valamint az M7-es autópályán egyaránt, érdemes tehát fokozottan figyelni az utakon.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

Az Időkép előrejelzése szerint a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet a hétvégén, csapadékra pedig csak elvétve, némi zápor-zivatarra kell számítani. Amire nem árt majd figyelni, hogy a nagyon erős szintet is elérheti az UV-sugárzás, a déli órákban akár percek alatt leéghetünk.

Megkerestük a Siófoki Viharjelző Obszervatóriumot, akik a fentiekhez annyit tettek hozzá, hogy a jó idő mellett erős széllökésekkel is lehet számolni, ezáltal várható olyan időszak, amíg első fokú viharjelzést adnak ki. Szombaton északnyugati irányból várnak szélerősödést, ami vasárnap napközbenre várhatóan mérséklődni fog, majd vasárnap északkeletire válthat a mérsékelt szél, ráadásul csapadék is előfordulhat. Vasárnap éjjelre megszűnik a csapadék, és hétfőre sem jósolnak záport vagy zivatart.

Hasonló tartalmak

Admin mode