Az olyan nagy esélyesek, mint Litkey Farkas, nem tudták megközelíteni a Racing Django hajóját, ami a napkeltével hajózott át a füredi célvonalon. A mezőny dandárja még mindig küzd az abszolút szélcsenddel a nyugati medencében.

Az utóbbi években 2-3 csapat versenyzett a Balatont megkerülő, 150 kilométeres vitorlásverseny, a Kékszalag megnyeréséért, ezért nagy dolog, hogy idén sem a Litkey Farkas vezette Prevital, sem a Józsa Márton által kormányzott Opel-Fifty-Fifty nem ért oda a dobogó legfelső fokára. A győzelmet ugyanis a Racing Django szerezte meg Petrányi Zoltán vezetésével.

A verseny szervezői rövid közleményben közölték Petrányi csapatának győzelmét pénteken, reggel negyed 7 körül. Ez jól mutatja, mennyire elhúzódott a verseny, a We Love Balaton szerkesztőségében is csütörtök késő esti befutót saccoltunk sokáig. Azonban a közlemény is kitér rá, hogy ahogy az utóbbi két évben, úgy idén is nagyon gyenge szelet kaptak a versenyzők (holott a verseny rajtjakor még benne volt a pakliban egy vihar is, csak úgy cikáztak a zivatarok a környéken). Jellemző volt, hogy a céltól 200 méterre teljesen elállt a szél a győztesnek, illetve a mezőny nagy része reggel 7-re ért csak a keszthelyi fordulóhoz.

Petrányi végül 15 óra 37 perces idővel haladt át a balatonfüredi célvonalon elsőként. Mögötte az ezüstérmet a Kaiser Kristóf kormányozta MKB-Extreme Sailing Team érte el 17 perc lemaradással (ESC), a bronz pedig a sokszoros győztes Litkey Farkasé lett a PreVital élén (KMPVSE), ő 22 perccel Kaiser után csusszant át a célon.