Présházakkal spékelt dombtetőn áll Zamárdi kilátója, ami tihanyi és somogyi panorámát kínál, ráadásul roppant könnyen megközelíthető.

Azt szokás mondani, hogy a déli partban a legszebb dolog az északi part látványa. Pont Zamárdi térsége az, ami ezt kiválóan megcáfolja, ugyanis errefelé nagy erdős dombok és hegyek váltják egymást. És ahol hegyek és dombok vannak, onnan csodás a kilátás is. A Kőhegyi kilátó Zamárdi felett magasodik egy kb. 220 méteres, présházakkal tarkított dombon, nem is kell nyaktörő túra hozzá, hogy elérjük a szép, fehérre meszelt tornyocskát, amire egy téglás lépcsősoron lehet felmászni.

A 2000-ben felavatott kilátó fedett, így zord időben is be lehet menni gyönyörködni a tájban. A panoráma gerincét az adja, hogy kiválóan rálátni a Tihanyi-félszigetre és -szorosra, meg persze attól jobbra-balra a tóra. Akit a Somogyi-dombság is érdekel, az a hátországot is feltérképezheti e magasságból sok kilométerre. A kilátó előnye még, hogy ivókúttal, vécével és egy büfével is fel van szerelve.

Hogyan jutok ide? Nagyon egyszerű a kilátó megközelítése, a Kilátó dűlőt kell beütnünk a navigációba, annak a tetején trónol a kilátó. A vasútállomástól gyalog 30 perc alatt el is juthatunk idáig.