Hamarosan újra itt a Strand Fesztivál, amely idén számos népszerű külföldi előadót hoz a Balaton partjára, de alábbi gyűjtésünkben nem csupán a nemzetközi előadókra koncentráltunk, hanem néhány hazai zenekar és énekes koncertjét is a figyelmetekbe ajánljuk. A fesztivál persze nem lehet teljes a nappali programok nélkül sem, így ezek közül is válogattunk.

Bastille

2017 után visszatér a Strand Fesztivál nagyszínpadára az itthon is nagy népszerűségnek örvendő brit indie pop zenekar, a Bastille. Az első alkalom óta jelentkeztek egy új lemezzel is (Doom Days), melyet idén júniusban adtak ki, emiatt azok számára is tartogat majd újdonságokat Dan Smith-ék fellépése, akik két évvel ezelőtt már ott voltak a fesztiválon.

  • Mikor: augusztus 21., 22:00
  • Hol: MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad

Anne-Marie

Anne-Marie 2017-ben érkezett volna első alkalommal Magyarországra saját zenekarával, ám a Sziget Fesztiválra meghirdetett koncertje elmaradt, mivel a brit popénekesnő lemondta a fellépést. Most azonban pótolja adósságát, hiszen a Strand Fesztiválra tavaly megjelent debütáló albumával érkezik.

  • Mikor: augusztus 23., 20:30
  • Hol: MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad

Jason Derulo

Az R&B énekes és rapper is visszatérő vendég Zamárdiban, habár eddig csak a Balaton Soundon járt a városban. Most a Strandon mutathat be néhány friss dalt hamarosan megjelenő új albumáról, amely egyébként 2015 óta az első lesz. 

  • Mikor: augusztus 22., 22:00
  • Hol: MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad

Dimitri Vegas & Like Mike

A belga testvérpár sem lehet ismeretlen a magyar fesztiváljáró közönségnek, mindazonáltal a Strandon ők is most állnak színpadra első alkalommal. Korábban a Balaton Soundon is, a Szigeten is celebráltak már bulit tízezrek előtt, a későbbi beszámolók alapján óriási energiákat felszabadítva.

  • Mikor: augusztus 23., 22:00
  • Hol: MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad

John Newman

Jason Derulóhoz hasonlóan John Newmannek sem jelent meg új nagylemeze 2015 óta, ám az utóbbi hónapokban több kislemezdalt is kiadott, ami arra enged következtetni, hogy kezdhetik dörzsölni a tenyereiket a rajongók. Amíg azonban a hivatalos bejelentés megtörténik, Zamárdiban találkozhatnak újra az énekessel.

  • Mikor: augusztus 20., 22:00
  • Hol: MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad

Bagossy Brothers Company

Az erdélyi gyökerekkel rendelkező Bagossy Brothers Company népszerűségén nincs mit csodálkozni, hiszen remek koncertzenekarnak számítanak, de igazán az idén megjelent, Veled utazom című lemezük dalainak köszönhetően jutottak el a szélesebb közönséghez. Most a Strandon is a nagyszínpadon kapnak majd helyet.

  • Mikor: augusztus 22., 17:00
  • Hol: MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad

Bohemian Betyars

Ha már a jó koncertzenekaroknál tartunk, nagy hiba lenne kihagyni a listából a miskolci Bohemian Betyarst, akik őrült tempójú folk punk zenéjükkel, s az abból áradó energiával bárkit táncra perdítenek. Extra adalék, hogy idén ünneplik 10. születésnapjukat, így minden bizonnyal egy best of műsorral láthatjuk őket Zamárdiban.

  • Mikor: augusztus 21., 21:30
  • Hol: Magenta Színpad

Fran Palermo

A Fran Palermo nemcsak az erős koncertzenekarok sorába illik be, hanem zenéjüket tekintve is meglehetősen egyedi színfoltot képviselni a hazai könnyűzenei palettán. Mediterrán hangulatú dalaik elsősorban annak köszönhetők, hogy az együttes tagjai közül többen is rendelkeznek déli felmenőkkel, ami igazán autentikussá teszi hangzásvilágukat.

  • Mikor: augusztus 21., 19:45
  • Hol: Magenta Színpad

Animal Cannibals

Szinte hihetetlen, de 2019-ben már 30. születésnapját ünnepli a hazai hiphop-szcéna egyik úttörője, az Animal Cannibals. Nem igazán akad olyan ember az országban, aki ne tudna idézni tőlük legalább egy-egy sort a sokszor humoros, máskor komolyabb hangvételű dalaikból, melyek közül eddigi pályafutásuk legjobbjait hozzák el a Strand Fesztiválra.

  • Mikor: augusztus 23., 17:00
  • Hol: MOL - Petőfi Rádió Nagyszínpad

I Am Soyuz

A Strand Fesztivál tábortűz helyszínénél mindenképpen érdemes lesz elcsípni az I Am Soyuz produkcióját. A bohém világutazó Bozóky Lili ukuleléjével igyekszik elvarázsolni a közönséget, és mi tagadás, ezt kiemelkedő hatékonysággal teszi. Saját dalai mellett néhány feldolgozást is hallhatunk koncertjein.

  • Mikor: augusztus 23., 22:30
  • Hol: Tábortűz Járai Márkkal És Barátaival

+1: Nappali programok

A késő délutáni és esti koncertek mellett a szervezők idén is rengeteg nappali off-programmal is készülnek, melyek közül többen a fellépő zenekarok is részt vesznek majd. A Blahalouisiana tagjaival festhetünk, Senával és barátaival kézműveskedhetünk, a fesztiválmozinak idén Fluor a fővédnöke, de lesz szabadulószoba is a Margaret Island közreműködésével.

Az említettek mellett a társasjátékok kedvelőinek jó hír, hogy ott lesz Zamárdiban a Játszóház Projekt is, a nagy bulik után detox jógán lehet majd lazulni, a Majdnem Híres Rocksuli Fesztiquizén pedig értékes ajándékok üthetik a résztvevők markát. A workshopokon készíthetünk újrahasznosított ékszereket, festhetünk textilt, de ha mindez nem lenne elég, pszichológiai témájú előadások is színesítik a programot.