Rekordot döntött a résztvevők száma a jubileumi, tizedik Újévi Csobbanáson, Szigligeten. Az idő kellemes, a víz 2,6 fokos, de a hangulat emelkedett volt.

Szigliget annyira szép hagyományt teremtett a minden január 1-én esedékes Újévi Csobbanással, hogy már a Dunába is szerveznek ilyen eseményt. Persze még mindig a balatoni vízbegázolás a műfaj hazai királya, amit az is jól mutat, mennyien mentek el idén Szigligetre. A CsodálatosBalaton cikke szerint 625-en mártóztak meg a 2,6 fokos vízben a falu strandján, miután eldördült a vár ágyúja, és mindenki rástartolhatott a vízben elhelyezett karácsonyfára. Ez rekord, a korábbi években ennyien még nem vettek részt az új év első csobbanásán.

A jubileumi, tizedik alkalomra még Németországból, Svájcból és Ausztráliából is jöttek vállalkozó kedvű emberek. A legidősebb nevező 1942-es, a legifjabb 2012-es születésű volt, de a csobbanás előtt mindenki átesett orvosi vizsgálaton.

Az esemény rengeteg embert megmozgat, a vízbe rohanó bátor nevezőkön kívül rengeteg néző is érkezett, a mai napra épített mobil lelátó is zsúfolásig megtelt.