A Veszprémbe designbútorokat tervező irodától a nemesvámosi sajtkészítőkön át egy Siófokról származó fotósig találni értékteremtő projekteket a listán.

Idén is megválasztja Magyarország leginkább értékteremtő projektjeit a Highlights of Hungary csapata a kreatív szakmában. A 2013 óta zajló, kurátorok és a közönség bevonásával működő nemes versengés, aminek során először a kurátorok választanak ki összesen 55 jelöltet, majd online közönségszavazás és kurátori szavazás után derül ki, kik kapják a két szavazócsoport egy-egy díját.

Ami balatoni régiós szempontból érdekes számunkra, hogy a jelöltek között ott van a 10 Millió Fa projektje, ami a Szent György-hegy egyik meghatározó alakjának, Bojár Iván Andrásnak az országos faültetési kezdeményezése.

Jelöltek még a magyar bencések, akiknek a régióban Tihanyban és Bakonybélben is vannak apátságaik, ahol sokrétű tevékenységet végeznek a lelkipásztori szolgálattól a gyógyteák készítésén át az iskolai oktatásig.

Jelölt lett a Paradigma Ariadné ötfős csapata: a budapesti tervezőiroda Veszprémben is végigvitt projekteket, mint a 12 fal vagy Az arc, a medence, két torony és egy rom című installáció (utóbbi projekt megnyitóján a We Love Balaton is jelen volt).

Tekeresvölgyi Családi Birtok is büszkélkedhet egy jelöléssel, ők 2008 óta foglalkoznak Nemesvámoson tejtermékekkel, kiváltképp sajtokkal (mi is bemutattuk már tevékenységüket).

Varga Marietta ugyan már tíz éve nem él szülővárosában, de a My Town Siófok fotós projektje így is bekerült a listára, mert ebben lakóhelyeként, nem üdülővárosként mutatja meg Siófokot. Néhány képet mi is bemutattunk ebből 2017-ben.