Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Időutazás a második világháború végnapjaiba – Szabadulószobával bővült a Balatoni Múzeum

November 2-ától új programmal várja a látogatókat a keszthelyi Balatoni Múzeum: az interaktív kalandjátékban a Festetics család élettörténetét ismerhetik meg a résztvevők.

A szabadulószobában játszódó időutazás a második világháború végnapjaiba repíti vissza játékosokat: egy romos állapotba került kastélyszobában kell megkeresniük a Festetics család elveszett nemesi oklevelét – mondta el Németh Péter megbízott igazgató az MTI-nek.

A kalandjáték forgatókönyvét Tarr Ferenc történész írta. A negyven négyzetméteres játéktérben korabeli, valósághű környezetet alakítottak ki.

A játékosoknak nem kell alapismeretekkel rendelkezniük, hiszen logikával, ügyességgel és csapatmunkával meg lehet oldani az egymásra épülő feladatokat, így sorra kinyílnak majd az ajtók, ládák, lakatok. Az összeillesztett térképdarabok, talált tárgyak segítségével a játékosok bejuthatnak a könyvtárszobába, ahol olyan tárgyakra – képre, könyvre, szoborra, földgömbre - bukkannak, melyek a játékban kiemelt funkciót kapnak – ismertette a részleteket Németh Péter.

A játékidő 60 perc, a kamerával, mikrofonnal kiépített térben a játékvezetők figyelemmel kísérik a csapatokat, szükség esetén segítséget nyújtanak, de ezt úgy teszik meg, hogy mindenki számára sikerélménnyel fejeződhessen be a játék.

A csapatok lépésről lépésre jutnak el a célig, a nemesi oklevél megtalálásáig. Az élményszerű játékban egyre több ismeretet szereznek a Festetics család, valamint a kastély építésének történetéről.

A szabadulószobába az előzetesen regisztrált játékosok léphetnek be, a középiskolásoktól kezdve egészen az idősebb korosztályig. Minimum két, maximum hét tagból álló csapatok jelentkezését várják, ugyanis a feladványok csapatmunkára épülnek és a feladatmegosztással a játékosok időt nyerhetnek.

Balatoni Múzeum a tó „hivatalos” múzeuma, ezért a Keszthely főterétől három percnyi sétára lévő tárlókban minden van, amihez a Balatonnak köze volt az elmúlt tizenötezer évben. Néprajzi látványtár, a Balaton geológiájáról és kialakulásáról, a balatoni halakról, halászatról, a Balaton és az ember kapcsolatáról szóló állandó kiállítások is láthatók itt.

A múzeum honlapja folyamatos fejlesztés alatt áll, az interaktív kalandjátékkal kapcsolatos információkat november másodikától teszik közzé. A szabadulószoba a múzeum nyitva tartásától függetlenül vehető igénybe.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A