Őszi túrák, film- és gaszrohétvégék, pop up borvacsora: a novemberi programokat illetően is bőséges a felhozatal a Balatonon. Mutatjuk, mit érdemes csinálni az ősz utolsó hónapjában a tó körül!

Tobozszüret; Badacsonyörs, Folly Arborétum és Borászat – November 7.

Ki mondta, hogy szüretelni csak szőlőt lehet? November 7-én, szombaton a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatban tobozszüret lesz. Az eseményt vezetett arborétumi séta és gyerekprogramok is kísérik, így főleg családosoknak lehet szuper őszi kikapcsolódás ez a kivételes alkalom. Bár a tobozokat kizárólag magfogás céljából szüretelik, ezért nem is vihetők el, a szervezők azért egy-egy duglászfenyő, atlaszcédrus, feketefenyő vagy simafenyő tobozzal kedveskednek majd a résztvevőknek.

A gyerek belépő 2300, míg a felnőtt 2900 forintba fog kerülni, ezek többek között tartalmaznak egy pohár forralt bort, vagy forró alkoholmentes puncsot, teát.

Pop-up vacsora; Badacsonyörs, Vánkos – November 7.

Egy kellemes, kandalló melletti pop-up vacsorára invitál a szintén badacsonyörsi Vánkos panzió étterme november 7-én, szombaton. Pohner Ádám sztárséf - aki 2019-ben a 12. helyet szerezte meg a Bocuse d'Or séfversenyen - 4 fogásos menüvel készül. A menüsor a vendéglátás és a fenntarthatóság kapcsolatának címszava alatt állt össze:

  • Keszthelyi tokhal, retek, uborka, ponzu
  • Sütötök krémleves,narancshab, marinált sütőtök, gesztenye tatár
  • Fenyvesi Angus, sajtos-burgonyás rétes, csicsóka,szarvasgomba jus
  • Darapuding, birsalma, dió 
Az exkluzív vacsora ára 13 500 forint egy főre, amely az italokat nem tartalmazza. Érdemes sietni a foglalással!

Országos Rajzfilmünnep; Keszthely – November 13–15.

200 híres-neves animációs film és sorozattal vár minden lelkes családot és rajongót az Országos Rajzfilmünnep, amit ezúttal online szerveznek meg november 13–15. között, péntektől vasárnapig. Az esemény YouTube-csatornáján keresztül tarthattok majd filmmaratont a nappalitokban egy egész hétvégét át.

Idén negyven éves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A légy, ezért a Rajzfilmünnep a film rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt tiszteleg. Vetítik még többek között az Egy év Hoppifalván, a Ticket és Az utolsó vacsora című filmeket is.

Ingyen hozzáférhettek bármelyik – a rajzfilmünnep keretein belül – vetített filmhez.

ELMARAD! Gardália Napok; Tihany – November 13–15.

A Balaton egyik legnagyobb eseménye az őszi szezonban, a Gardália Napok 2020-ban is eljön, november 13–15. között, péntektől vasárnapig a gardahalászatról fog szólni minden Tihanyban. A programok természetesen szélesebb műfajt fednek le, lesz mozi, tűzzsonglőr show, utcabál, néptánc, koncert, nem beszélve a főzőversenyről és a vásárokról. Egy szóval a város terei, utcái karneváli forgataggá válnak.

Bővebb infókat itt találtok a programról. 

Romtól romig; Dörgicse, Csicsó – November 21.

Hamisítatlan őszi kalandtúrán vehettek részt Dörgicsén és Csicsón át egészen a Halom-hegyig. A vezetett túrán a múlt rejtélyes képei elevenednek meg előttetek, meglátjátok, hogyan mesélnek az egykori templomromok. November 21-én, szombaton 9 órától túrabakancsokat elő!

A részvételi díjról és a részletekről a Túrafalóknál érdeklődhettek

ELMARAD! Vízitúra; Hévíz – November 7., 14, 21.

Az extrém(ebb) sportok kedvelői kajakkal evezhetnek egy hosszabb szakaszon a télen is langyos vizű, gőzölgő Hévíz-patakon, és közben tündérrózsákat és vízimadarakat csodálhatnak meg. A szervezők szerint a teljesen kezdők is könnyedén teljesítik a varázslatos tájakon átvezető túrát.

Jelentkezni itt tudtok a túrára, amelynek ára 6000 forint. 

Kinizsi Pál 526, Nagyvázsony – November 22.

Ha a túrázásból nem lenne elég, november 22-én, vasárnap Nagyvázsonyban három távon próbálhatjátok ki a teljesítménytúrázást a Kinizsi Sörözőtől indulva. A 10 km-es távtól egészen egy maratoni sétát is teljesíthettek, ha elég bevállalósak vagytok.

A túrákra itt tudtok jelentkezni, a nevezési díjak 1500 forintba kerülnek. 

ELMARAD! Pannon Filharmonikusok; Veszprém – November 25.

Pannon Filharmonikus Zenekar ad koncertet november 25-én, szerdán Veszprémben. Gilbert Varga vezénylésében felcsendül majd J. Brahms zongoraversenye, de Bartók Bélát és R. Strausst is hallgathattok majd a Hangvillában.

Jegyeket 
itt tudtok vásárolni az eseményre 6000 forintért. 

ELMARAD! Térségi művészek tárlata; Siófok – November 27.

Ha megismerkednétek a Balatonon élő és alkotó művészekkel, a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ kiállítása tökéletes lehetőség lesz erre. A térségi művészek tárlatán Deák Németh Mária, Könyv Kata, Feledy Gyula, Szőke György és Tálos Ágota festményeit ismerhetitek meg. A megnyitó november 27-én, pénteken lesz 17 órától.

A kiállítás ingyenesen látogatható a megnyitótól egészen 2021. január 29-ig.

ELMARAD! Gasztrohegy; Badacsony – November 28–29.

Egészen áprilisig még hat tematikus gasztrohétvégén kóstolhatjátok végig a Badacsony borait és ételeit a tíz résztvevő vendéglátóhelyen. A következő Gasztrohegy, vagyis ilyen hétvége november 28–29. között lesz, az éttermek pedig Halak a hegyen címszó alatt várnak minden gasztroőrültet. A résztvevő vendéglátóhelyek pedig a következők: HableányLaposa BorbirtokPláneBonvino BorbárKisfaludy-házTilia BorvendéglőIstvándy Birtok és BorműhelyBorbarátokTölgyes KúriaVánkos.

A jegyeket, bérleteket és túrajegyeket online és a Hotel Bonvinóban található Gasztrohegy-infópontnál vásárolhatjátok meg.

Mielőtt bárhová elindulnátok, a vírushelyzetre való tekintettel inkább tájékozódjatok többször, hogy adott programnál nem történt-e változás, és ami a legfontosabb: tartsátok be a szabályokat! Jó túrázást, programozást az őszi Balatonon! 

Címkék