Újabb fellépőket jelentettek be a VeszprémFest szervezői: Tom Jones és Jamie Cullum is koncertet adnak a fesztiválon, 2021. július 14-én és 18-án.

Jamie Cullum, az Egyesült Királyság jazzművésze július 14-én ad koncertet a História Kertben, Tom Jones pedig július 18-án lép a Veszprém Aréna színpadára - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A „tornacipős Sinatrának” is nevezett Jamie Cullum a jazz, a pop és a rock műfajokat ötvözi. Védjegyévé vált az, hogy időnként felugrik a zongorára, vagy lemegy a közönség soraiba bulizni. Eddig nyolc lemezt jelentetett meg, melyekből idáig több mint 10 millió példányt adtak el. Utoljára 2019-ben, Taller címmel jelentkezett önálló stúdióalbummal, 2020-ban pedig megjelent első karácsonyi lemeze, The Pianoman at Christmas címmel.

Cullum 2016-ban járt Veszprémben, akkor a Veszprém Arénában lépett közönség elé, de szerepelt már a Paloznaki Jazz Pikniken is.

A 80 éves Tom Jones 41 stúdió albumot készített, melyek több mint 150 millió példányban keltek el világszerte. Dalaival 36 alkalommal szerepelt az Egyesült Királyság, 19-szer az Egyesült Államok Top 40-es listáján. 1966-ban megkapta többek között a legjobb új művésznek járó Grammy-díjat, 1989-ben az MTV Video Music Awardot, 2006-ban pedig II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

A VeszprémfFest az idén a vírushelyzet miatt elmaradt, jövőre július 12-18. között, három veszprémi helyszínen rendezik meg.  A szervezők korábban már bejelentették, hogy 2021-ben fellép a Jazz+Az, a Postmodern Jukebox és Juan Diego Flórez is. A Jezsuita Templomkertben pedig Miklósa Erika, Tompos Kátya, Balázs János, Lendvay József és Szakcsi Lakatos Béla is színpadra lépnek különleges, műfajokon átívelő kompozíciókkal, a VeszprémFest Classic koncertsorozat keretében.

"A fesztivál nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett, hanem a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről hozza Veszprémbe évről évre a műfajok legjobbjait", - olvasható az esemény honlapján.

Címkék