Ilyet se hallott még a világ egy turisztikai oldaltól, ami szíve szerint kimozdítana a fotelből. De most rendkívüli időket élünk.

Furcsa, disszonáns helyzetbe kerültünk a most, a koronavírus adta új körülmények között. Mind a We Love Budapest, mind a We Love Balaton arra épül hosszú évek óta, hogy a fővárosba vagy a Balatonhoz látogató hazai és külföldi utazóknak megmutassa, miért fantasztikus hely a város és az üdülőrégió. Megpróbáltuk az utóbbi években elétek tárni a legemlékezetesebb programokat, legzseniálisabb éttermeket, legjobban pörgő klubokat, leggyönyörűbb természeti értékeket, legpezsgőbb kulturális színtereket. Lesz majd még itt programajánló, kirándulásra buzdító cikk, belemerülünk újra a túrák és a csodás épületek sűrűjébe, de most minden megváltozott.

És hiába propagáltuk eddig azt, hogy mozdulj ki, menj el otthonról, fedezz fel... Most meg kell állnunk egy pillanatra és azt mondani: MARADJ OTTHON!

A We Love Budapest és a We Love Balaton szerkesztősége is úgy döntött, csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, amihez Magyarország több nyomtatott és internetes lapja is. Azt kérjük, tartsatok össze és maradjatok otthon! Mert nagyon könnyű megfertőződni, nagyon sok az olyan vírushordozó, aki nem tud róla, így leginkább a kényszerű elszeparálódással óvhatjuk meg magunkat, szeretteinket és a magyar egészségügy működőképességét.

Szóval szépen mi is átálltunk az otthoni munkavégzésre, és persze arra, hogy egy új szemszögből mutassuk be nektek Budapest és a Balaton életét és történéseit. Mert a pulzáló főváros és a tavasszal felébredő Balaton sem múlt ki, csak elcsendesedett

*** 

A megváltozott helyzetről több cikkünkben is írtunk: itt olvashatsz arról, milyen programok maradnak el, milyen helyek zártak be; itt arról, milyen szabadidős, testmozgató tevékenységet tudsz odakint végezni (az új szabályok értelmében már csak a lakhelyed közelében); illetve írtunk azon éttermekről és borászatokról is, akiktől tudsz ételt vagy italt rendelni.

Címkék