Szponzorált / gasztró

szerkesztés

Ha kérdéses, hogy hol borozz, itt egy jó ötlet: Nyitó hétvége a Domaine Edeggerben

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 06. 25. 9:04

A balatoni nyár és a jó borok kéz a kézben járnak, az illatos nedűk szerelmeseinek pedig már jócskán van miből válogatniuk, prémium borászatok tarkítják a tó körüli domboldalakat. A táj sokakat elvarázsolt, a Domaine Edegger pincészet egy gimnazista diák álmából született.

A Domaine Edegger romantikus története sok-sok évre nyúlik vissza – alapítója Martin Edegger diákévei alatt ismerkedett meg a régióval, ami akkora benyomást tett rá, hogy felnőttként ide álmodta meg gyönyörű szőlőbirtokát.

,,Egy véletlen folytán jutottam el először a régióba, akkor még nem is sejtve, hogy később annyira magával ragad a különleges terroir és a környék lenyűgöző adottságai, hogy grazi székhelyem részben áthelyezem ide.” – meséli Martin.

Fotó: Domaine Edegger

Az Edegger Borászat Badacsony központjában, a népszerű biciklis és sétáló útvonalon, a Római úton található. Romantikus és családi történet az övék, ami a kétezres évek közepe óta bontogatja szárnyait. Martin munkáját most már fiatalabbik fia, Jakob segíti, aki a szőlők művelésétől kezdve a készítés teljes folyamában részt vesz.

Fotó: Domaine Edegger

Az Edegger szőlői 4 területen, Nemesgulácson, Badacsonytördemicen, Salföldön és Kápolnán oszlanak el, Martinék összesen 10 hektáron gazdálkodnak. Pincéikben öt fehér: rajnai rizling, olaszrizling, chardonnay, szürkebarát, sauvignon blanc, valamint három vörös: pinot noir, cabernet sauvignon, merlot bor készül. Boraik meghódították vendégeik szívét, és a szakmai körökben is izgalmas sikereket értek el – több hazai és nemzetközi borversenyen szerepeltek kiválóan.

,,Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy boraink 2015 óta BIO minősítéssel rendelkeznek. Kiemelten fontos számunkra, hogy a termőterület adottságait és az évjárati sajátosságokat tiszteletben tartva borainkat a lehető legtermészetesebb művelésmódokkal készítsük el.”

A borászatban egész évben lehetőség van borkóstolásra, és kedvenceinket kedvezményes áron vásárolhatjuk meg. A borok mellé kiváló minőségű alapanyagokból készült hidegtálakkal és házi sütésű kenyérrel várják a borok rajongóit.

Fotó: Domaine Edegger

Az Edegger pincészete teljeskörű felújításon esett át, és nagy erőkkel dolgoznak prémium apartmanjaik megnyitásán. Az apartmanokra a felszerelt konyhával, terasszal, tágas fürdőszobával, tökéletes reggelivel, szaunával és jacuzzival nemsokára lecsaphatunk, de addig is a nyitó hétvégéjükön adhatjuk át magunkat a táj bájának és a pompás italoknak.

Fotó: Domaine Edegger

,,Hosszas készülődés és átalakítás után teljesen megújulva várunk mindenkit nyitó hétvégénkre. Nézzetek be egy fröccsre vagy egy komplex kóstolóra, egyetek egy sajttálat és lazuljunk együtt a kora este kezdődő naplementés koncerteken” – invitál mindenkit Martin.

Fotó: Domaine Edegger

A program pénteken veszi kezdetét, július 3-án este 7 órától Havai Gábor zenél, szombaton este 7 órától pedig Torzsa Gabi akusztikus koncertjén múlathatjuk az időt. A borkísérő falatokról – pulled pork szendvicsek, grillezett kecskesajt cukkini spagettivel és kacsanyárs citromfüves curryvel –Fazekas Bálint, az Eldorádó séfje gondoskodik. További részleteket itt találtok!

Fotó: Domaine Edegger

Hasonló tartalmak

Admin mode