Idén elmarad az Anna-bál, de az Anna Fesztivál nagyszabású szabadtéri rendezvényeit megtartja a város: lesz prímásverseny, operagála, utcabál, és a hagyományos Szívhalászatra is sor kerül. Egy másik fontos hír, hogy a Balaton-átúszásra viszont készülhetünk, augusztus 1-én rendezik meg, ha az időjárás is kegyes lesz.

Balatonfüred városa nagyon szerette volna megrendezni az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményét, ezért a végsőkig kivárt a döntéssel, de a jelenlegi környezetben nem tudnák a megszokott színvonalon megtartani az Anna-bált, így az elmarad – olvasható a füredi önkormányzat közleményében. 

A bál helyett a szabadtéri, július 21-25. között zajló Anna-fesztiválra várják az érdeklődőket, ahol a programok között lesz utcabál, tematikus séta, prímásverseny és operettműsor is.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon rendezik meg a hagyományos Operagálát, amin világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Az Operaház művészei a Gyógy téren felállított szabadtéri színpadon adják elő az eredetileg a bálra tervezett, Káel Csaba rendezte operettműsort.

Megtartják a prímásversenyt is, a megmérettetésen a hagyományos magyar népzenét játszó fiatal hegedűsök zenélnek, a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert is lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon. 


Június 24-én kerül sor a hagyományos Szívhalászatra, 25-én pedig utcabált rendeznek a Group'n'Swing zenekarral. Izgalmas kísérőprogramnak ígérkezik a Balaton Guide „Az Anna-bálok nyomában” tematikus sétája, ami a Vaszary Galéria kertjéből indul, és egy pezsgős koccintást is tartalmaz.

Bár a 195. Anna-bál elmarad, a bálozni vágyó 18 éves balatonfüredi lányok nem maradnak le a patinás eseményről, hiszen a város meghívja őket a jövő évi Anna-bálba. A programról és a belépőkről a fesztivál honlapján lehet tájékozódni.

A Balaton-átúszást megtartják

Egy másik fontos balatoni program azonban idén sem marad el. A tervek szerint augusztus 1-én lesz a 38. Lidl Balaton-átúszás, amin hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők, és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg, ahogy a szervezők fogalmaztak, "ha az időjárás is úgy akarja".
 
Az 5200 méteres távra a jelentkezés Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályán, 7:00 és 11:45 óra között lesz, rajtolni a kikötőből 8:00 és 12:00 óra között lehet. A cél ezúttal is a balatonboglári Platán Strand – írja az MTI.

Címkék