Egy híres halpiac és több galéria is a Balatonra költözik, startol az amatőr strandröplabda-bajnokság és 11. születésnapját ünnepli a Káli-medence egyik híres borászata. Részt vehetünk egy dörgicsei présház feltárásában, vintage és modern műalkotásokat és dizájntárgyakat csodálhatunk, ha meguntuk a strandolást.

Járai Márk Cseh Tamás-estje, Balatonföldvár – Július 10.

Járai Márk a számára mindig is meghatározó előadó, Cseh Tamás dalait énekli este 20:30-tól a Kultkikötő balatonföldvári színpadán. Évek óta érlelődött benne a tematikus est megvalósítása, most közös időutazásra hívja a néhai művész rajongóit. 

Kertmozizz Káptalanfüreden! – Július 10-11.

Június közepén kinyithattak a kertmozik, így újra át lehet élni a balatoni nyár egyik legromantikusabb és szúnyogban leggazdagabb programját. A káptalanfüredi "kis" strandon található Balaton Strandmoziban a Kincsem és a Mamma Mia! lesz műsoron, de ha mást néznél, böngéssz a kertmozis cikkünkben szereplő helyek kínálatában. Várhatóan minden ülőhelyet nem értékesítenek majd a kerti filmszínházak a koronavírus és a távolságtartás miatt, szóval a teltház is üres székek hadát fogja jelenteni.

A bor régészete, Dörgicse – Július 11.

A Laczkó Dezső Múzeum reggel 9-kor kezdődő, bece-hegyi programján egy vélhetően a 18. század végén épült, ám hosszú évtizedek óta romos szőlőhegyi présház feltárásán vehetsz részt, segíthetsz megtalálni az egykori szőlőültetvény vagy az épületben lévő cserépkályha nyomait. A nap fénypontja az épület falában lévő római sírkő kiemelése lesz, amire előreláthatólag 15-16 óra körül kerül sor. Részletek és koordináták a Facebook-eseménynél

Parkolni a szőlőhegyen csak korlátozott számban van lehetőség, így aki csak tud, érkezzen biciklivel vagy gyalog! Autóval parkolni a szőlőhegy alsó régiójában vagy az út mellett lehet. 

Fishmonger x Balaton, Tihanyi Piac Placc – Július 11.

A Budaörsi Halpiac is leköltözik a Balatonra: a Fishmonger jóvoltából ezentúl augusztus 15-ig minden szombaton osztrigák, tintahalak, polipok, garnélák és tengeri halak tűnnek fel a Tihanyi Piac Placcon. Vásárlásra a helyszínen és előzetesen, a webshopon keresztül is van lehetőség.

Flying Ball amatőr strandröplabda kupa, Plázs Siófok – Július 11-12.

Jó hír a strandröpi rajongóinak, hogy július 11-től szeptember 13-ig minden hétvégén megrendezik a Flying Ball amatőr strandröplabda kupát a Plázson. Szombaton férfi és női páros kategóriában, vasárnap a vegyes páros kategóriában lehet versenyezni. A versennyel és a nevezéssel kapcsolatban itt találsz további információt.

Káli Art PopUp, Káptalantóti – Július 11-12.

A helyiek és az átutazók már régóta találgatják, hogy mi készül a Káptalantóti központjában található, szépen felújított, Közért nevű épületben. Szombaton minden kiderül, de annyit már lehet tudni, hogy a Káli Cool nevű hely a Káli Art PopUp művészeti rendezvény színhelye lesz, ami egészen augusztus 30-ig tart. Antik és kortárs műalkotások, vintage lakberendezési tárgyak és magyar tervezői ruhadarabok várják a látogatókat a Faur Zsófi Galéria, az Amikor Antik és Design Galéria és Cakó Kinga jóvoltából, és a retró hangulatú Közért Bárba is érdemes lesz benézni. Szombaton 17 órakor nyitnak.

Budapest Bár koncert, Balatonszárszó, július 11.

Márciusban jelent meg a Budapest Bár új lemeze Ha megtehetnéd címmel. A zenekar, amely már számos régi dalt leporolt, és élesztett újra elfelejtett dallamokat, új dalokkal is jelentkezik. A balatonszárszói koncerten a Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Németh Juci, Mező Misi és Szűcs Krisztián.

Címkék