Az élet akkor sem áll meg a tónál, ha épp nincs strandidő. Negyedszázados lett a Krisna-völgyi Búcsú, ezenkívül bor- és sörfesztivál, Jazzdűlő-nyitóbuli és improvizatív afrojazz koncert is vár ezen a hétvégén, amit egy romantikus, naplementés SUP-túrával zárhatsz. Itt már a nap is előbújt!

Keszthelyi sörnapok – Július 15-19.

Lager, lambic, pilseni, APA, IPA, EPA, barna, félbarna, gyümölcsös, vagy esetleg búza? A már javában folyó sörnapokon mindegyik típusból kóstolhatsz a keszthelyi móló melletti sétányon. Persze röviditalok, fesztiválos és street food ételek, koncertek is lesznek, akit pedig érdekel a sörtörténet, előadásokat hallgathat a témában. Belépő nincs, a kiállítók minden nap körülbelül délután 4-kor nyitnak és éjfélkor zárnak.

Györöki BorKorzó – Július 16-19.

A július 16-án startolt programon a hűs balatoni borok és az ízes ételek lesznek a főszereplők, a színpadon pedig többek között a Budapest Gipsy Swing, a Sallee Barbara Jazz Trió és Milagro Santana Tribute Band lép fel. A kisgyerekes családokat a Varázshangok Családi Játszóházban várják.

Söptei Jazzdűlő nyitóbuli, Csopak – Július 17.

Ezentúl péntekenként lazulás várható a Söptei Pincészet étterem lugasában. A szervezők szerint 17 órától lesz "densz plusz mámor, látvány, élmény, napfény, holdfény". Söptei Robi bisztrós ételekkel, grillkolbászokkal és vega fogásokkal készül, és persze lehet Söptei-borokat kóstolni. (A pincészet 2018-as Varázslat olaszrizlingje nemrég a Bordeaux-ban megrendezett Challenge International du Vin borversenyen aranyérmet nyert.) Zenél a Quiet Chords duó, táncoltat DJ Titz. Az időjárás ne riasszon el senkit, "a napvitorlák alatt mindig kék az ég". 

25. Krisna-völgyi Búcsú, Somogyvámos – Július 17-19.

Negyedszázados lett a Búcsú, a hétvége, amikor bepillantást nyerhetünk az itt élő közösség életébe és India színes világába. Zenés-táncos, kulturális és gasztroprogramok, szentélylátogatással egybekötött templomi körséta, védikus esküvő és tűzceremónia is szerepel a programban. Néhány szabályt be kell tartanunk: az alkohol, a dohányzás és a húsfogyasztás tilos, az indiai szentély épülete pedig csak megfelelő ruházatban látogatható.
A programfüzetet itt lehet letölteni.

Szívárnyék: Pilinszky János két hangon, Balatonföldvár – Július 17.

Egyedi hangvételű, szuggesztív és szubjektív előadás Szabó Balázs (gitár, ének) és Vecsei H. Miklós főszereplésével. Mindketten kötődnek Pilinszkyhez, és mindketten a feldolgozták a hozzájuk közel álló verseket, prózákat; most itt ennek az előadásnak a kedvéért összefűzik őket. Hangban és dalban, énekben és gitárban, brácsán. Jegyek online itt kaphatók, jegyár: 4500 Ft.

Fatime and her Kolibri, Pegazus, Szentbékkálla – Július 18.

Afro groove improvizáció és experimentális afrojazz a Tilos Rádión futó Song-óra művészeti színtér vezetője, Fatime Songoro és barátai előadásában. A koncertet rossz időben is megtartják belső térben, a belépőjegy 1000 forint

Naplemente SUP, Alsóörs – Július 19.

A Balatonsup és Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület által szervezett SUP-túrán az alsóörsi öbölből csodálhatod a naplementét, a bázisra visszafelé már a lemenő nap varázslatos fényeiben evezhetsz. A program része a piknik és a koccintás is. A részvétel díj: 6900 forint, saját deszkával 3490 forint, a jegyeket itt lehet online megvenni. Az esemény helyszíne a Balatoni Yacht Club 1912 vízparti bázisa (Alsóörs, Vasút sor 7., vízpart).

Címkék