Ez a hétvége úgy tűnik, nemcsak a strandolásról szól majd, de sok kulturális program, koncert és túra közül lehet választani a csobbanás helyett. Sókóstolás, akusztikus koncert és dj-szett is jár most a borozás mellé, felfedezheted Kapolcs túraútvonalait és megismerheted a 19. századi Veszprém hétköznapjait, vagy nézheted a naplementét a Szent György-hegyről zene és tapasok társaságában.

A só művészete, Balatonfüred, Nomád Coworking – Július 24.

A fotókiállítással egybekötött különleges, kulináris estén kiderül, hogyan kapcsolódik össze a só és a bor az absztrakt festészettel. A 19 órakor kezdődő programon Radisics Milan fotós sokszorosan díjazott projektjéről, a Water.Shapes.Earth-ről mesél, aminek elkészítése során több mint 15 sólepárlót járt be. A fotók és történetek mellé Martonosi Zsoltnak és a Villa Delikátnak köszönhetően különleges sókat, a somlói Kreinbacher Birtok jóvoltából pedig borokat kóstolhatsz, amikben a sós-ásványos karakter az uralkodó. A belépő ára: 4000 Ft. 

Eszter játszik, Pláne Badacsony Borterasz – Július 24.

Tóth Eszter/Naptengeri akusztikus koncertjei nélkül nincs nyár a Pláne borteraszán. Aki már hallotta egyszer az egészen egyedi feldolgozásokban megszólaló dalokat, újra és újra visszatér. Ha felcsendülnek a gitár vagy a citera húrjai, a borospoharak is halkabban koccannak össze egy kicsit. A belépés ingyenes. 

Eleven Party a Káli Kövekben, Köveskál – Július 24.

A 11. születésnapját ünneplő pincészet ezen a napon pótolja be a rossz időjárás miatt egyszer már elmaradt bulit. Fellép Rutkai Bori és "felnőtt" zenekara, a Specko Jedno, majd DJ TempOlar zenéje tartja fent a további elevenséget.

Geotúra feketén-fehéren 2 távon, Kapolcs – Július 25.

Akik csak 2 órán át tartanak a csapattal, beavatást nyerhetnek a jégkorszakok és a bazaltvulkánosság korába, aki pedig bevállal egy könnyed, egész napos, 8 kilométeres gyaloglást a hosszabb távon, az élményről élményre, kőzetről kőzetre lépkedhet ezen az élő és élettelen természeti értékeket pazarul felvonultató geotúrán. Bizonytalan időjárás esetén a hosszú túrát lerövidítik. Jelentkezés és további információ itt található.

Borotvaélen – Imagine Veszprém – Július 25.

A Séták Éjszakája programhoz az Imagine Budapest egy veszprémi sétával kapcsolódik. A Borotvaélen – egy különc borbély hétköznapjai a 19. században témájú kétórás séta 17:30-tól startol az Óváros térről. A hajdani város mindennapjai egy borbélylegény naplórészletein keresztül bontakoznak ki. Sok téma szóba kerül a napfogyatkozástól a másnapos ébredésen át a házasságig. (A Séták Éjszakájának másik balatoni keszthelyi programja a Hosszúlépés. Járunk? Biblioterápia a Festeticsekkel című sétája, de erre már nincs hely). 
 Ár: 2500 Ft/fő. Találkozási pont: Veszprém, Óváros tér, a Millenniumi Emlékműnél. Jelentkezés az Imagine Budapest honlapján.

A GRUND – Vígszínházi fiúzenekar @Balatonboglár – Július 25.

Különleges helyszínen, a balatonboglári Vörös kápolna előtti téren (Kápolna utca 8). lép fel a zenekar, aminek tagjai a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői. A formáció egyre bővülő repertoárja több legendás vígszínházi slágerrel, jól ismert Presser-dallal és néhány kedvenc hazai és külföldi klasszikus rockslágerrel bővült. Jegyár: 4900 Ft. 

Very Sundays, PAP Wines, Hegymagas – Július 26.

Papa Aronék szerint így néz ki a tökéletes vasárnap: finom zenék, finom borok és a megunhatatlan kilátás. Konkrétabban: a PAP Wines Szent György-hegyi borainak és a vendégséf (Adam Thomassy, a balatongyöröki HOLD és CSILLAG éttermének séfje) által készített falatok élvezete. A lemezeknél: DJ’s George Mihaly (BP) és Papa Aron. A program 14 órától 22 óráig tart.  

Szia, Index! :(

Címkék