szállás

szerkesztés

Lakosztállyal és wellnessel újít a reggelijéről legendás Fügekert

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 07. 07. 10:51

Egy bejáratott, jó hírű helyet sem árt néha megújítani, ezt tették a zánkaiak is: egy komplett új épületet, a falu egykori kiskocsmáját alakították át. Új szobák, wellness-részleg, közösségi tér vár minden erre tévedő vándort.

A Káli-medence kapujában lévő Fügekert Bed & Wine-t már mi is bejártuk párszor, és meg is állapítottuk: a zánkai szállás a környék egyik legjobbja és legnépszerűbbike. 2020-ra alaposan megújultak, megnyílt a komplexum vadonatúj épületszárnya, a Fügekert 2.0.

Fotó: Fügekert Bed&Wine

A koncepció megmaradt: családias hangulat, kedvesség, gyerek- és családbarát szolgáltatások, balaton-felvidéki vintage letisztult
designba csomagolva, mindez új szolgáltatásokkal kiegészülve.

Fotó: Fügekert Bed&Wine

Az új szárnyban hat szobát alakítottak ki, új szobatípusok is megjelentek a palettán: egy kétlégterű Deluxe családi lakosztály, amiben szeparáltan tudnak a szülők és a gyerekek aludni, három Superior kétágyas szoba, egy Deluxe kétágyas szoba romantikus, szabadon álló káddal és balatoni panorámával és egy Superior háromágyas bringás szoba kapott itt helyet.

A Fügekert új épülete annak idején a falu kocsmájaként, halboltjaként és később fogadóként működött, és az egyik legpatintánsabb épület Zánkán. A földszintjén, a lobbi környékén egy zárt közösségi teret és reggelizőt alakítottak ki, így akár télen is tudnak vendégeket fogadni. Ha már hidegebb időszak: wellness-részleg is létrejött finn szaunával és jacuzzival.

Fotó: Fügekert Bed&Wine

A békebeli időket idéző, hangulatos teraszon továbbra is
lehet reggelizni. Itt a környék termelőitől származó kézműves finomságokból terülj-terülj asztalkám típusú reggelit készítenek, nem csak szállóvendégeknek.

Fotó: Fügekert Bed&Wine

És hogy kiknek a keze munkáját dicséri a végeredmény? A tervezésben a Konkrét Stúdió vett részt, Balogh Csaba és Vértesy Ágnes építészek segítették a tulajdonosok, Bana Tímea és Havas Miklós elképzeléseinek megvalósulását. A koncepció lényege az volt, hogy megtartsák a bejáratott, fügekertes arculatot, de emellett a 21. századi követelményeknek megfelelő, de az épület régies jellegét és hangulatát megtartó komplett felújítás menjen végbe. Mi úgy látjuk, sikerült a bravúr.

Hasonló tartalmak

Admin mode