Legyen szó koncertről, egy jó vacsoráról vagy alapos mozgásról, a Balaton augusztus 15-i hétvégéjén bármelyikre találtok opciót. Lesz zenei fesztivál, Food Truck Show, de most tartják majd a nagy Balaton-átevezést is.

Mozizz Siófokon!; Sió Mozi – Augusztus 14-től

Péntektől vasárnapig, augusztus 14–16. között már délutántól beülhettek a Sió Moziba Siófokon, és élvezhetitek az alábbi filmeket: 

  • A vadon hívó szava – minden nap 14:45-től,
  • Teljes titoktartás – minden nap 18:00-tól,
  • Made in Italy – minden nap 19:00-től.
 A vadon hívó szava egy animációs kalandfilm egy Buck nevű kutya életéről, a Teljes titoktartás bűnügyi drámafilm egy könyv műfordításának történetéből indul ki, a Made in Italy pedig Liam Neeson főszereplésével készült angol-olasz vígjáték. A diák- és nyugdíjas jegyek 1300, a felnőtt 1600 forintba kerülnek, itt tudtok foglalni a vetítésekre.

Auer Fesztivál 2020; Veszprém – Augusztus 13–16.

A komolyzene szerelmeseinek is kedveznek ezen a hétvégén, a veszprémi Auer Fesztiválon a következő hangversenyek lesznek, lefedve az egész hétvégét: 

  • augusztus 14. péntek 17:30 – Szent Efrém Férfikar, Szent Mihály Bazilika,
  • augusztus 14. péntek 20:00 – Vadim Gluzman, Hangvilla,
  • augusztus 15. szombat 17:30 – Fischer Annie, 20:00 - Janoska Ensemble, Megyeháza (Veszprém, Megyeház tér 1.),
  • augusztus 16. vasárnap 17:15, 20:00 – Miklósa Erika, Szent Mihály Bazilika.
Jegyek még kaphatók néhány koncertre, ezekhez 2-3000 ezer forintért is hozzájuthattok itt.

Food Truck Show; Keszthely Móló – Augusztus 14–16.

16 food truck gurul be a keszthelyi mólóhoz augusztus 14–16. között, így lesz időtök végigkóstolni a street food finomságokat, ha elmentek Keszthelyre ezen a hétvégén. Jó hír, hogy nagyon várakoznotok sem kell a Food Truck Show-n a különböző menükre, ugyanis egy applikáció segítségével elő is rendelhettek.

Balatonalmádi villatúra; Tourinform Balatonalmádi – Augusztus 14.

Balatonalmádi villái nem átlagos épületek, sok esetben vendéglőkből, vagy éppen szőlőhegyi pincékből alakították át őket magánházakká. Ilyen átalakulásoknak lehettek szem- és fültanúi augusztus 14-én pénteken 18 órától, a következő vezetett túrán (pár éve mi is jártunk egy ilyen sétán). A körülbelül másfél órás ingyenes séta a balatonalmádi Tourinform Iroda elől fog indulni.

Bagossy Brothers Company; Várudvar-Gasztroplacc, Szigliget – Augusztus 15.

A Zenés estek a Balaton várában névre keresztelt koncertsorozat utolsó fellépőjeként a Bagossy Brothers Company hozza majd el a jó hangulatot. Augusztus 15-én szombaton 20:00-kor koncerteznek a szigligeti Várudvar-GasztroplaccbanA jegyek főleg a korlátozott számuk miatt már elfogytak az eseményre, de érdemes az esetleges lemondásokat lesni. 

Nyáresti zenés arborétumi vacsorák; Folly Arborétum, Badacsonyörs – Augusztus 15.

Élőzene mellett vacsorázni mindig különös élmény, ráadásul Badacsonyörsön mindez arborétumi környezetben zajlik, már-már kimaxolva a programot. Augusztus 15-én szombaton 18:30-tól Hajdu Klára & Cseke Gábor duó jazz számaival felel majd a hangulatért a Folly Arborétum és Borászatban. A koncertekre nem kell külön jegyet venni, a Folly Arborétumba szóló belépőjeggyel csatlakozhattok az eseményhez.

Balaton-átevezés 2020; Fonyódi kutyastrand – Augusztus 16.

A Balatont nemcsak átúszni lehet, a vállalkozó kedvűek át is evezhetik. Az összesen 9 kilométeres távot megtehetitek bármilyen kézzel hajtható vízisporteszközzel augusztus 16-án vasárnap 9 órától. Az útvonal a Fonyód oda-visszát fogja jelenteni, érintve a Badacsony előtti vizeket. Ha megjött a kedvetek egy kis evezéshez, benevezni se felejtsetek el. Akár egyedül vagy csapatban, még a helyszínen (az esemény előtti napon!) regisztrálhattok.

Címkék