Jut még program bőven a nyár legutolsó hétvégéjére is: a szabadtéri koncertektől és színházi élményektől kezdve egészen a kastélyparki piknikezésig vagy éppen a gólyalábasok extrém show-jáig sok mindent tartogat az augusztus 28–30-i hétvége. Következzék heti programajánlónk.

Várudvar Fesztivál; Szigliget-Várudvar – Augusztus 29-ig

A nyárzáró koncertek még kitartanak erre a hétre is a Várudvar Fesztiválon. A Kistehén augusztus 28-án, a Wellhello pedig augusztus 29-én fog koncertezni a Szigliget-Várudvaron. Lenyűgöző panoráma, kézműves sörök és street food, valamint fesztiválhangulat a jócskán megnyirbált nyár utolsó napjaira – mi kell még?

Jegyeket itt tudtok vásárolni a koncertekre. 

Kőfeszt; Káli-medence – Augusztus 29-ig

A Kőfesztet idén már a Káli-medence szinte összes településén megrendezik augusztus 27–29. között, csütörtöktől szombatig. Irodalmi és néphagyományokhoz kapcsolódó programok, koncertek, kiállítások és kerekasztal-beszélgetések – mindez vár rátok Kővágóörsön, Kékkúton, Balatonhenyén, Köveskálon, Szentbékkállán, Pálkövén és Mindszentkállán is. Fellép többek közt a Csík Zenekar, Szarka Tamás és zenekara (a Ghymesből), a Ladánybene27, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és még sorolhatnánk.

Bár minden program ingyenes, néhány előzetes regisztrációhoz kötött. 

Park Piknik; Festetics-kastély, Keszthely – Augusztus 28–30.

A nyár utolsó hétvégéjére a keszthelyi Festetics-kastély is egy háromnapos programsorozattal készül. A Park Pikniken lesznek komolyzenei koncertek és dj-szettek, de mozit, túrákat és kézműves programokat is szerveznek gyerekeknek is, mindezt kellemes kastélykerti környezetben.

A piknikre sétálójegyet 1000 forintért tudtok majd váltani a kastély jegyirodájában.

Bondoró Fesztivál; Kapolcs – Augusztus 28–30.

Gólyalábasok és artisták forgatják fel Kapolcs életét augusztus 28-tól, péntektől egész hétvégén. A Bondoró Fesztivál 6 különböző helyszínen hozza közelebb az utcaszínház izgalmas világát, ahol még Szabó Balázs is zenés mesemondó délutánt tart zenekarának tagjaival. Ezenkívül lesz tűz- és bohóc-show, koncertek, de még marionett előadás is.

Jegyeket itt tudtok váltani a fesztiválra.  

Emlékhelyek Napja; több helyszínen – Augusztus 29.

A nemzeti és történelmi emlékhelyeinknek is van országos programnapjuk, az augusztus 29-i szombat számos helyen az országban rendhagyó történelemórákról, tárlatvezetésekről és más, például kézműves programokról fog szólni. Az Emlékhelyek Napján résztvevő Balaton-környéki települések és helyszínek a következők: a keszthelyi Festetics-kastély, a kehidakustányi Deák-kúria, a sólyi református templom, a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhely, a veszprémi Piarista templom, Szalézium, a Szent Mihály-bazilika, a Gizella-kápolna és Szent György-kápolna.

A legtöbb program ingyenes, a veszprémiek jegyárairól itt tájékozódhattok

Libegők Éjszakája; Eplény – Augusztus 29.

Ha befizetnétek egy körre az eplényi libegőre, akkor azt tegyétek augusztus 29-én szombaton, ugyanis az országos Libegők Éjszakája alkalmából az a szokásosnál jóval tovább lesz nyitva. Akár a naplementét, akár a csillagos eget is vizslathatjátok a magasból.

Georges Bizet: Carmen; Szentháromság tér, Veszprém – Augusztus 30.

Színházi előadás szabadtéren? Veszprémben erre is lesz lehetőségetek a nyár utolsó hétvégéjén, ugyanis a Szentháromság térre szervezi a Magyar Állami Operaház Georges Bizet Carmen című operáját. Az előadás augusztus 30-án, vasárnap este 8 órakor kezdődik, és teljesen ingyen megnézhetitek azt.

Címkék