Több nyári vagy épp tavaszi programot csúsztattak át szeptemberre, így nyerte meg az első őszi hétvége a Veszprém–Balaton Filmpikniket vagy az I. Völgyhétvégét, a Művészetek Völgye pótlásaként. Egy szó mint száz, rengeteg élmény vár rátok a Balatonon a következő napokban is.

I. Völgyhétvége; Kapolcs – Szeptember 3–6.

A szokottól eltérően – újratervezve a koronavírus-járvány miatt – Völgyhétvégék formájában jelentkezik a Művészetek Völgye fesztivál. Az első ilyen hétvége szeptember 3–6. között lesz Kapolcson. Lesz Random Trip koncert szeptember 3-án, csütörtökön 20:30-tól, szeptember 5-én, szombaton 20:30-tól pedig az Elefánt zenél. Nézhettek filmeket, festhettek festőművész vezetésével, vagy éppen vezetett túrán is részt vehettek a környéken, de még sok más színes program is vár rátok a Völgyhétvégén.

Jegyeket itt tudtok vásárolni a fesztiválra. Figyelem, a Művészetek Völgyétől eltekintve MINDEN program csak jeggyel látogatható!

Veszprém–Balaton Filmpiknik; Veszprém, Balatonfüred – Szeptember 3–5.

2020-ban először jön a Veszprém-Balaton Filmpiknik, ami az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program legelső rendezvénye. A filmfesztiválon a legjobb magyar filmek kerülnek a vászonra, a 2020-as Magyar Mozgókép Szemle legjobbjaitól kezdve a különböző filmklasszikusokig – ezeken a vetítéseken pedig teljesen ingyen vehettek részt. A vetítések és közönségtalálkozók a veszprémi várban, a Hangvillában és a balatonfüredi Tagore sétányon és Balaton Moziban lesznek. 

Minden vetítés és program ingyenes, de vegyük figyelembe a járvány miatti létszámkorlátokat! 

Könyv–Bor–Jazz Fesztivál; Balatonfüred – Szeptember 4–5.

Borkóstolók, jazzkoncertek, könyvbemutatók és író–olvasó találkozók várnak rátok szeptember 4–5. között pénteken és szombaton a balatonfüredi Vaszary Villában. A Könyv–Bor–Jazz Feszitválon pénteken délután 17:30-tól debütál a Ballada egy csapatról – a 86-os válogatott története című kötet, amit a szerző Benedek Szabolcs személyesen mutat be beszélgetőtársával. Este 19:00-től fellép a Vintage Dolls mulatós számaival, 21:00-tól pedig a Horváth Albert Quintet jazz számai csendülnek fel, mindeközben a Lídia Borház ingyenes borkóstolóval vár benneteket már 18:30-tól.

Szeptember 5-én szombaton 13:00-tól egész nap Fanyűvő Játékpark nyílik gyerekeknek a villa kertjében. 15:00-tól a Gyukli Pince, 19:00-tól pedig a Mészáros Pincebor készül ingyenes borkóstolóval. 19:30-tól az Akik maradtak film vetítése lesz a Tagore sétányon – ez a Veszprém-Balaton Filmpiknik és a Könyv-Bor-Jazz Feszitvál közös rendezvénye. A vetítést megelőzően a filmet ihletett Férfiidők lányregénye kötet írója és a maga a film forgatókönyvírója beszélget az alkotás folyamatairól. Az este zenei felhozatala Kodály Spicy Jazz lesz 18:00-tól, 20:30-tól pedig a Cymbal Rush adja a ritmust.

Balaton Boat Show; Balatonkenese – Szeptember 4–6.

A 25. Balatoni Boat Show-n szeptember 4-től 6-ig, péntektől vasárnapig különböző vitorlásokkal, motoros és elektromos hajókkal, és más vízisport-eszközökkel, hajózási kiegészítőket csodálhattok meg a Kenese Marina-Portban. Mivel expóról van szó, nyilván aki megteheti, vásárolhat is ezt-azt.

Jegyeket itt tudtok vásárolni az eseményre.  

Holdfénytúra; Badacsony – Szeptember 5.

Már éppen az őszbe nyúlva részt vehettek egy különleges holdfénytúrán a Badacsonyban. A három órás szakvezetéses sétán feltárulnak a hegy titkai, a Kisfaludy-kilátóhoz érve pedig csodálhatjátok majd a tükröződő Balatont. A séta a Szegedy Róza Ház Irodalmi- és Bormúzeumból indul szeptember 5-én, szombaton 18:00-tól.

Az 1000 forintos részvételi díjat a helyszínen, készpénzben lehet kifizetni a túravezetőnél. 

Szüreti vigasság; Gyenesdiás – Szeptember 5.

Ha már szeptember, a szüreti szezon is beindul lassan. Gyenesdiáson szeptember 5-re, szombatra szervezik a szüreti programokat. A gyenesdiási piacról indul majd a színes-szagos felvonulás, de lesznek folklórműsorok, borkóstoló, koncertek, előadások, valamint szüreti bál is. A programok 15:00-től kezdődnek, érjetek oda időben!

A Tánc Fesztiválja; Veszprém – Szeptember 5–10.

Szeptember 5–10. között minden a táncról fog szólni Veszprémben, ugyanis jön A Tánc Fesztiválja, ami a XXII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó is egyben. Lesz sok-sok táncelőadás, a japán egyszemélyes tánctól egészen a balettig, de filmvetítésekre is beülhettek a Hangvillába vagy a Veszprémi Petőfi Színházba.

A legtöbb előadásra külön-külön, itt tudtok jegyet vásárolni

Címkék