Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Fedezzük fel együtt a Balaton sokszínűségét! – Indulnak a We Love Balaton tematikus sétái

A We Love Balaton nagy testvére, a We Love Budapest pontosan 10 éve indult útjára, hogy megmutathassa a főváros – később pedig a Balaton – legjobb éttermeit, kikapcsolódási lehetőségeit, kulturális örökségét és építészetét. Az évforduló alkalmából Budapest után most a Balaton északi és déli partján is sétálni hívunk!

A séták összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden érdeklődési körnek eleget tegyünk. Így a nyári fő- és a szeptemberi utószezon alatt négy különböző tematikájú kirándulásra várunk majd, amelyekből az első kettőre az északi, a második kettőre pedig a déli parton lehet becsatlakozni. A sétákhoz egy praktikus, vidám grafikákkal ellátott, letölthető térképpel is készülünk, amin a teljes útvonal és a főbb látnivalók is helyet kapnak majd.

Annyit már most elárulhatunk, hogy lesz majd szó irodalomról, gasztronómiáról, szőlészetről és borászatról, építészetről és a boldog békeidőkről. A témák sokszínűségének köszönhetően reméljük, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére valót, legyen szó akár a kultúrát, akár a gasztronómiát, az épületeket vagy egyszerűen csak a tó környékét kedvelőkről.

Első sétánkra a nyár első heteiben kerül majd sor, és az északi part egyik közkedvelt pontjára kalandozunk el: a helyszín Balatonfüred, pontosabban annak felső városrésze, Balatonarács lesz, ahol az utcák és az épületek írókról, költőkről, filmekről és népművészetről is mesélnek majd. Minderről a jövő héten kicsit bővebben is írunk majd ízelítőnek szánt cikkünkben, amiben egy-két apróságot már elárulunk a konkrét témákról és az útvonalról is.

Ha szívesen sétálnál velünk, kövess minket az oldalon, a Facebookon és az Instagramon is, mert hamarosan még több részletet elárulunk a programról! Fedezzük fel együtt a Balaton sokszínűségét!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Idén is látogatható Közép-Európa legnagyobb, templomban épített betleheme

?>

A több mint ötven négyzetméteres, Balaton mellett található alkotást idén is megcsodálhatják a látogatók.

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét

?>

A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.

Fonyódot már a 19. századi gerillafürdőzők is imádták

?>

A partszakasz adottságait egy itt kiránduló társaság fedezte fel, így idővel Fonyód és Bélatelep lett a jómódú nyaralók egyik bázisa a partszakaszon.

Neked ajánlott

A