Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Botlatóköveket helyeztek ki Tapolcán a helyi zsidó áldozatok emlékére

Kilenc aranyszínű botlatókövet helyeztek el Tapolca belvárosának több pontján a második világháború során elhurcolt és meggyilkolt tapolcai zsidók emlékére.

2002-óta helyszíne a tapolcai holokauszt megemlékezéseknek a Csányi László utca, ahonnan több száz zsidó származású lakost hurcoltak el 1944 júniusában. A mostani megemlékezés során a belváros öt épülete előtt, összesen kilenc botlatókövet helyeztek el a megemlékezők, köztük a túlélők leszármazottai, számos egyházi képviselő, valamint a tapolcai önkormányzat és több civil szervezet képviselője is – számolt be az eseményről a Tapolcai Média.

Lessner Mór, Lessner Mórné Hirschler Franciska, Ifj. Lessner Móric, Lessner Adolf, Lessner Adolfné Reisinger Vilma, Berger Vilmos, Frisch József, Frisch Lászlóné Rothhauser Hermina és Frish Imre nevét, születési dátumát és elhurcolásuk idejét őrzik a belvárosi szürke térkövek közé illesztett aranyszínű botlatókövek.

A teljes beszámolót itt tudjátok elolvasni

Cimkék

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A