Mozgalmas lesz Balatonfüred kulturális élete az elkövetkezendő hétvégén: új irodalmi szalont avatnak a Vaszary Galéria épületében, a Hamvas Napokon belül pedig számos programmal emlékeznek Hamvas Béla íróra.

A már 21. alkalommal elérkező Hamvas Napok keretein belül Balatonfüreden két napon át Hamvas Béla Kossuth-díjas magyar íróra emlékeznek. November 12–14 között például a Tagore sétányon magyarul és angolul is elhangzik a Hamvas-hárs mellett az író Fák című esszéjének egy részlete, Balázs János zongoraestet tart az Anna Grand Hotelben, lesz vezetett séta a Koloska-völgyben, de Ambrus Lajos író, borász is tart beszélgetést Jásdi István és Figula Mihály borászokkal a Figula Pincészetben.

November 13-án ráadásul egy teljesen új irodalmi szalont is átadnak a városban. A tavaly elhunyt, Balatonfüredhez és egyben Hamvas szellemiségéhez is erősen kötődő Szőcs Géza József Attila- és Kossuth-díjas költőről elnevezett Szőcs Géza Irodalmi Szalon nyílik meg a Vaszary Villa épületében.

A programot a Hamvas Béla Asztaltársaság szervezi a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásában. Még több infót itt találtok.

Címkék