Szponzorált / aktív

szerkesztés

Nyílt vízi úszóverseny nem csak profiknak – Balatonfűzfőn startol az Open Water Tournament

Szerzők

  • sponsored WLB

2021. 06. 10. 18:12

Open Water Tournament (OWT) címmel indul nyílt vízi úszóverseny-sorozat júniusban: a versenyzők nyáron a Balatonban, a Dunán és a gyékényesi búvártóban tehetik próbára a tudásukat. A sorozat első megállója június 26-án Balatonfűzfőn lesz: az amatőrök 3, a profik 9 km-en próbálhatják ki magukat, nyár végére pedig kiderül, kik Magyarország legjobb nyílt vízi úszói.

„Úszd be velünk… mert az ország úszva ismerszik meg” – áll az Open Water Tournament mottójában, jelezve, hogy a sport és a turizmus természetesen kapcsolódnak egymáshoz. 

„Futók és kerékpározók már eddig is szívesen utaztak kül- és belföldön egyaránt, hogy újabb és újabb helyszíneken versenyezzenek. Magyarország a vizek országa, a magyarok pedig a legjobb úszókat adják a világnak, itt az ideje, hogy a nyílt vízi úszók és családjaik, barátaik is kapjanak hasonló lehetőséget” – mondta el Mezős Balázs, az OWT alapítója.

Fotó: Open Water Tournament

Az első versenyig már nem is kell sokat várni: június 26-án a Fűzfői-öböl várja az úszókat, Balatonfűzfő és Balatonalmádi között 3 kilométeren próbálhatják ki magukat az amatőrök és 9 kilométeren a profik.

A résztvevők megtapasztalhatják, hogy milyen teljesítményre képesek a különböző adottságú helyszíneken. A következő megmérettetésnek Paks ad otthont július 17-én, ahol 7 és 15 kilométeres nyílegyenes pályán versenyezhetnek az indulók, kiváló vízi biztosítás mellett. Az utolsó felvonásra pedig augusztus 21-én kerül sor, Gyékényesen, a Kotró bányatóban, amely 15 méteres mélységével a búvárok kedvelt úti célja. 

Fotó: Open Water Tournament

Az Open Water Tournament célja, hogy profi versenykörülményeket biztosítson Magyarország vizeiben – nemcsak a profik számára. A starthoz buszokkal érkeznek az úszók. Egy helyszínen maximum 1000 fő versenyezhet, az indulók egyéni időpontokra regisztrálhatnak, és egyesével, 15 másodpercenként rajtolnak, ezáltal elkerülhető lesz a tömeg szárazföldön és vízen egyaránt. A szervezők úszófolyosókat alakítanak ki, hogy minimalizálják a bójakerülgetést és a vízben sétálást, hiszen a lényeg az úszás. Az OWT versenyzőinek nem lesz más dolguk, mint a saját teljesítményükre figyelni.

„Bár medencés úszó voltam, a nyílt víz mindig vonzott. Itthon is sokat járok a tavakhoz, a Balaton nagy kedvencem, külön öröm, hogy az egyik helyszín a Fűzfői-öböl. Ráadásul öcsém, Gyurta Gergely által a nyílt vízi versenyeket is rendszeresen követem. Az Open Water Tournament hazánk csodálatos élővizein zajlik. A többféle távnak köszönhetően páratlan lehetőség ez a verseny a hobbiúszóknak és a gyakorlottabb úszóknak is, hogy kipróbálhassák magukat. Örülök, hogy újraindul a hazai sportélet a vizeken is”

 – mondta el Gyurta Dániel, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, az OWT szakmai támogatója.

Az OWT-t a Budapest Urban Games-t 2014-ben megalapító csapat indítja útjára. Évek óta a belvárosi Duna-átúszás a Budapest Urban Games, vagyis az utcalimpia legnépszerűbb sporteseménye, amelyre napok alatt megtelt a regisztráció.

Az OWT-versenyekre a szervezők edzéseket biztosítanak minden vasárnap 17 órakor a Lupa Beachen. Az edzéseket profi nyílt vízi úszók tartják.

 További információ: http://openwater.hu/

Hasonló tartalmak

Admin mode