Az Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják az idén Balatonfüreden. A bálra, ami tavaly a vírushelyzet miatt elmaradt, július 31-én kerül sor, az Anna Grand Hotelben.

A 196. Anna-bál helyszíne most is az Anna Grand Hotel lesz, a szálloda termeiben és udvarában is lesznek programok. A hagyományok szerint zajlik majd a báli bevonulás, a bálszépe-választás, és megrendezik az utcabált is, számolt be az MTI.

Az Anna Fesztiválra július 26. és 31. között kerül sor. A fesztivál első napján Juhász Anna irodalmár által szerkesztett irodalmi esten vehetnek részt az érdeklődők, július 27-én Érdi Tamás zongoraművész ad koncertet, a prímásversenyt pedig július 28-án rendezik meg.

Az Operagála július 29-én hallható majd a Gyógy téren felállított nagyszínpadon, ahol világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Július 30-án a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort, és megrendezik a legendás szívhalászatot is.

Az idei bálra meghívást kaptak a 18 éves balatonfüredi lányok mellett azok is, akik a tavalyi, vírushelyzet miatt elmaradt eseményre lettek volna hivatalosak.
 

2020-ban az ország egyik legrégebbi társadalmi eseménye elmaradt a járvány miatt, csak a szabadtéri Anna Fesztivált rendezték meg.

A bált a jelenlegi járványügyi szabályozásokat figyelembe véve rendezik meg. A bálra sétálójegyek nem válthatók, csak a hagyományos, vacsorát is tartalmazó báli belépőket lehet igényelni. A jegyárusítás június 12-én kezdődik, jegyek itt igényelhetők.

Címkék