Különleges vetítés, közönségtalálkozó és plakátkiállítás is lesz július 2-án az 50. születésnapját ünneplő Fövenyes Kertmoziban. A régi sztorikat Bujtor Balázs, Bujtor István fia segít felidézni, és a fél évszázados jubileum alkalmából a mozi udvarán parkol majd egy Malév-Zsiguli és egy rendőrségi Lada is.

A július 2-án este 9-kor kezdődő közönségtalálkozón A Pogány Madonna című, idén 40 éves filmet vetítik, a nézőket pedig vendégül látják egy pohár borra, amit a kitelepülő Skrabski Pince biztosít.

A filmet követő közönségtalálkozón Kránitz Balázs rádiós és újságíró, az Aeropark munkatársa Bujtor Balázzsal, Bujtor István fiával beszélget majd, a hátteret pedig egy korabeli moziplakát-kiállítás adja majd, a Budapest Poster Gallery jóvoltából.

Az előadásra a korszak ikonikus autóiból is érkezik egy kisebb flotta: a mozi udvarán parkol majd egy Malév-Zsiguli és egy rendőrségi Lada. A jubileumi vetítésre a 70-es, 80-as évek stílusának megfelelő ruhában várják a vendégeket.

Egy újjászületett kertmozi

A szabadtéri filmszínházat a Veszprém megyei Moziüzemi Vállalat építette 1971-ben, és egészen a rendszerváltásig az üzemeltetést is végezte. Ezután közel 10 évig a veszprémi Séd Filmszínház üzemeltetője gondoskodott a kertmozi nyári működéséről. Az alacsony látogatottság miatt ez a feladat visszakerült az ingatlan tulajdonosához, a Balatonudvari Önkormányzathoz. A kertmozit Pálffy Géza újította fel és nyitotta újra a Balatonakali Kertmozival és a révfülöpi Szigeti Kertmozival együtt.

A vállalkozást Pálffy Mátyás vette át édesapjától, párjával, Kocsis Cecíliával, 2012-ben pedig az első kertmozik között álltak át a digitális vetítéstechnikára. Ennek köszönhetően a művészfilmek mellett premierfilmeket is bemutatnak a balatoni közönségnek.

A program a MOL Nagyon Balaton Kertmozi Turné eseménysorozatának része.


A pénztár 20 órakor nyit, a film vetítését pedig 21 órakor kezdik.
A belépőjegy 1200 Ft/fő, elővételre nincs lehetőség, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Címkék