Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Felújított villa, modern látogatóközpont és egy minimalista faház is nyert díjat az Év Balatoni Háza pályázaton

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 06. 07. 16:33

Kihirdették az Év Balatoni Háza 2020 építészeti pályázat győzteseit, képeken is bemutatjuk a nyerteseket.

A Keszthely-Fenékpusztán tartott Év Balatoni Háza 2020 eredményhirdetésen Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke arról beszélt, hogy a Balaton kultúrájának fontos része az építészet, amely esetenként száz évre meghatározza egy-egy terület jellegét, szépségét, ezért is fontos felhívni a figyelmet a követendő példákra

A díjakat a következő épületek nyerték el: az Év Balatoni Középülete címet a fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont kapta.

Az Év Balatoni Lakóháza díjat a felújításon és bővítésen átesett keszthelyi Castelli-villa kapta.

Castelli-villa

Fotó: Keszthely.hu

Az Év Balatoni Üdülő Épülete címet pedig a balatonfüredi Horgász klubház nyerte.

A Nők a Balatonért Egyesület és a Magyar Építész Kamara különdíját a balatonboglári ravatalozó érdemelte ki, a BSZ különdíja a balatonendrédi Kedvesnővér házé, a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíja a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házáé lett. Ez utóbbi épület látható a következő fotón.

A pályázatra a Balaton régió egész területéről lehetett nevezni, 2013. január 1. után használatba vett épületekkel. A pályázatot a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) tavaly ősszel harmadszor hirdette meg, a Miniszterelnökség támogatásával.

Forrás: MTI 

Hasonló tartalmak

Admin mode