A We Love Balaton nagy testvére, a We Love Budapest pontosan 10 éve indult útjára, hogy megmutathassa a főváros – később pedig a Balaton – legjobb éttermeit, kikapcsolódási lehetőségeit, kulturális örökségét és építészetét. Az évforduló alkalmából Budapest után most a Balaton északi és déli partján is sétálni hívunk!

A séták összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden érdeklődési körnek eleget tegyünk. Így a nyári fő- és a szeptemberi utószezon alatt négy különböző tematikájú kirándulásra várunk majd, amelyekből az első kettőre az északi, a második kettőre pedig a déli parton lehet becsatlakozni. A sétákhoz egy praktikus, vidám grafikákkal ellátott, letölthető térképpel is készülünk, amin a teljes útvonal és a főbb látnivalók is helyet kapnak majd.

Annyit már most elárulhatunk, hogy lesz majd szó irodalomról, gasztronómiáról, szőlészetről és borászatról, építészetről és a boldog békeidőkről. A témák sokszínűségének köszönhetően reméljük, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére valót, legyen szó akár a kultúrát, akár a gasztronómiát, az épületeket vagy egyszerűen csak a tó környékét kedvelőkről.

Első sétánkra a nyár első heteiben kerül majd sor, és az északi part egyik közkedvelt pontjára kalandozunk el: a helyszín Balatonfüred, pontosabban annak felső városrésze, Balatonarács lesz, ahol az utcák és az épületek írókról, költőkről, filmekről és népművészetről is mesélnek majd. Minderről a jövő héten kicsit bővebben is írunk majd ízelítőnek szánt cikkünkben, amiben egy-két apróságot már elárulunk a konkrét témákról és az útvonalról is.

Ha szívesen sétálnál velünk, kövess minket az oldalon, a Facebookon és az Instagramon is, mert hamarosan még több részletet elárulunk a programról! Fedezzük fel együtt a Balaton sokszínűségét!

Címkék