A borzongásra vágyók egy vezetett sétán ismerhetik meg Keszthely rejtélyes bűnügyeit, Balatonföldváron sörfesztivált rendeznek, és a Krisna-völgyi búcsú is erre a hétvégére esik. Hétvégi programajánlónk következik!

Balatonföldvári Sörnapok, Balatonföldvár – július 14–18.

Közel 25 kiállító több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel vár titeket július 14-től egészen július 18-ig a balatonföldvári Fesztivál téren. A sörök mellé természetesen színes programok is járnak a sör tematikáját is megőrizve: sörkvíz, sörivó verseny, sörtörténeti előadás és sörpadkoncert. Fellép többek között Orbán Bori és a Fehér Mandolin zenekar, a DOORS and More Blues, péntektől vasárnapig pedig minden este dj-k biztosítják a hangulatot.

Még több infót itt találtok a programokról. 

Mindent a Balaton élővilágáról, Tihany – július 16.

Mire lehet jó a vándorkagyló? Hogyan segítenek az édesvízi kisrákok a vízminőség védelmében? A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napján minderre választ kaphattok, de az éppen aktuális kutatásokba is betekintést nyerhettek. Az igazán kíváncsiak amellett, hogy még jobban megismerkedhetnek a Balaton élővilágával, azt is megnézhetik, hogyan néznek ki az algatenyészetek mikroszkóp alatt. Mindezt július 16-án pénteken az intézet tihanyi központjában.


A program ingyenes, még több infót 
itt találtok róla. 

Krisna-völgyi búcsú, Somogyvámos – július 16–18.

Ha érdekel India világa, és nyitottak vagytok a hagyományok és kulturális érdekességek iránt, a Krisna-völgyi búcsú kellően változatos és széles programfelhozatalt biztosít. A húsmentes tradicionális indiai konyhát egy étteremsátorban próbálhatjátok ki, de lesz például hennafestés, íjászkodás és holi, azaz a Színek Fesztiválja program is. A somogyvámosi rendezvény 280 hektáron terül el, és 50 helyszínnel büszkélkedik, melyre július 16–18. látogathattok el.
 
További infókat itt találtok az eseményről, melyen tilos a dohányzás, illetve a bármilyen nemű alkohol fogyasztása.

Bujdosó Pincészet a Kultkikötőben, Balatonboglár és Balatonszárszó – július 16–31.

Idén nyáron a Kultkikötő elhatározta, néhány borászat együttműködésével még népszerűbbé teszi a Balaton borrégió renoméját. Mindegyik borászat 1-2 hétig képviselteti magát Balatonbogláron illetve Balatonszárszón a Kultkikötőben. Július 16–31. között a Bujdosó Pincészeté lesz a terep. Kóstolásra fel!


További infókat a Kultkikötő programjairól itt találtok.

Tankcsapda és Budapest Bár koncert, Szigliget Várudvar – július 16–18.

A tavaly megújult Szigliget Várudvar egész nyáron tartó koncertsorozatából a mostani, július 16-ai hétvégén a Tankcsapda és a Budapest Bár slágereire is bulizhattok. Július 16-án pénteken 19:30-tól a Tankcsapda Liliput Hollywood Turnéjával jelentkezik, amely az azonos címmel, még 2019-ben megjelent album lemezbemutató koncertsorozata lesz. Július 18-án vasárnap 20:30-tól a Budapest Bár felel a hangulatért: a koncerten Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk és Lovasi András énekel ezúttal. (x)

Jegyeket itt tudtok váltani a koncertekre. 

Fotókiállítás a szőlősben, Szent György-hegy – július 17.

Varju Kata fotóművésznek extra helyszínen lesz kiállítása: a Szent György-hegyi szőlősorok között nézhetitek meg fotóit július 17-én, szombaton 17 órától. A fotók a tapolcai laktanyához kötődnek, melyek a kiállítás helyszínével együtt különleges összhatást alkotnak.


Eső esetén a kiállítás napját július 24-ére halasztják.

Egy csendes fürdőváros bűnös titkai, Keszthely – július 17.

Az 1910-es évek bűnügyi hírei és tudósításai alapján a borzongásra vágyók egy vezetett sétán ismerhetik meg többek között a királyi közjegyző elleni merénylet hátterét, egy keszthelyi úrhölgy és egy báró végzetes kapcsolatát, egy rejtélyes postakocsirablás leleplezését és a keszthelyi „Édes Anna” tragikus történetét is. A Helikon Kastély következő városi sétáján július 17-én szombaton 17 órától vehettek részt.

A séta időtartama 1,5–2 óra, a részvételi díj 26 év alatt és 62 év felett 1000 Ft, 26 év és 62 év között 2000 Ft. Jegyeket a Helikon Kastély jegypénztáraiban tudtok váltani a programra.

Be Massive Horizon Fesztivál, Balatonboglár, Gömbkilátó – július 17.

Idén az első Be Massive Horizon Fesztivál egy igazán csodálatos helyszínen lesz: A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban a balatonboglári Gömbkilátóban. A Be Massive Horizon elektronikus bulijaival az ország különleges helyszíneit szeretnék minél közelebb hozni hozzánk. A július 17-ei szombati parti fellépői a következők: Metha, Secret Factory, Avika, Blas, Lenny Lenoks, Robert Makai, Dubecticut és LERM.

További infókat itt találtok a programról, a jegyek csak limitált számban elérhetők.

Címkék