Kétségtelen, hogy nyáron pezseg az élet a Balatonon, de mi lenne, ha a hidegebb, őszi és téli hónapok is hasonlóan aktívan telhetnének a környéken? Most itt az ideje, hogy saját téli fesztivált álmodj a Balaton mellé, a rendezvényötleteknek pedig csak a fantázia szabhat határt. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány fesztiválinnovációs ötletversenyt hirdetett, és arra buzdítja az egyetemistákat, hogy ébresszék fel a Balatont téli álmából!

„Itthon egymást érik a jobbnál jobb fesztiválok, azonban ahhoz, hogy megőrizzük régiós vezető pozíciónkat, mindig szükség van új ötletekre, friss látásmódra és jövőbe mutató fejlesztésekre”

„Itthon egymást érik a jobbnál jobb fesztiválok, azonban ahhoz, hogy megőrizzük régiós vezető pozíciónkat, mindig szükség van új ötletekre, friss látásmódra és jövőbe mutató fejlesztésekre”

– vallja Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumi elnöke. Lobenwein Norbert a VOLT, a Balaton Sound, a Nagyon Balaton, a B my Lake és a Strand Fesztiválok szervezője, a Sziget Szervezőiroda társtulajdonosa pedig azt hangsúlyozta a CheckINN fesztivál ötletversenyének sajtótájékoztatóján, hogy ideje megvalósítani a rég dédelgetett álmot és

négy évszakossá tenni a Balatont –

négy évszakossá tenni a Balatont –

mivel a Balaton a belföldi turizmus legnépszerűbb desztinációja, és a nyári hónapokban számos kulturális eseményt, fesztivált és programot találunk a tó körül. Egész más a helyzet azonban akkor, amikor elindul az iskola és hidegebbre fordul az idő. Pedig a Balaton ilyenkor is gyönyörű, és bár a tó környékén található vállalkozások egy része csak a nyári időszakra szakosodott, sokan várják azt, hogy tavasszal, ősszel és télen is legyen miért felkeresni a Balatont egy hosszú hétvégére vagy egy esemény apropóján.

A szervezők három kategóriában várják az ötleteket: lehet pályázni a téli Balatont népszerűsítő ötlettel, egy már meglévő fesztivál fejlesztésével kapcsolatos innovációval és a helyi értékeket felvonultató kisebb, tematikus fesztivál ötletével. Az utóbbi két kategóriának nem kell feltétlenül kötődnie a Balatonhoz, de ha valaki továbbra is ebben a régióban gondolkozik, azt is szívesen fogadják a szervezők.

Ha már fesztivál, akkor tényleg érdemes elengedni a fantáziánkat, és nem csak a zenei rendezvényekre gondolni. Például mi már alig várjuk, hogy beszámolhassunk egy balatoni jeges fesztiválról vagy egy téli forralt boros mulatságról. De az ötletelést inkább rátok bíznánk, és arra biztatunk mindenkit, hogy értelmezze tágan, hogy mit is jelent a fesztivál.

Az ötletversenyre a felsőoktatásban részt vevő hallgatók pályázatait várják. A verseny két fordulóból áll, a hallgatóknak pedig 3 fős csapatokban van lehetőségük a fesztiválinnovációs ötletüket benyújtani. Az első körben egy maximum 3 perc hosszúságú „elevator pitch” videóval lehet jelentkezni, a csapat és az ötlet rövid bemutatásával, amely alapján eldől, hogy az ötlet érdemes-e további kidolgozásra és továbbjut-e a második fordulóba. A következő körben a továbbjutóknak egy komolyabb anyaggal kell készülniük, a fesztivál pontos leírását, illetve részletesen kidolgozott üzleti tervet kell benyújtaniuk. A második forduló minden egyes pályamunkáját a CheckINN által felkért, a hazai fesztiválszervezésben jártas szakemberek fogják elbírálni.

A verseny nyertes csapatai kategóriánként hárommillió forint díjazásban részesülnek, és ha lehetőség van rá, illetve sikerül szponzorokat találni, akkor a CheckINN szervezői és a verseny mentorai segíteni fogják az ötlet megvalósítását.   

A CheckINN fesztivál innovációs ötletverseny pályázati kiírását és a versennyel kapcsolatos részletes infókat ezen a linken találjátok.

Címkék