A jazz, a funk és a soul különböző variációi várnak a Paloznaki Jazzpikniken, tömény fesztiválhangulat érkezik a Siófok Plázsra, de művészetből sem lesz hiány, ugyanis 100 kortárs képzőművész közel 300 alkotását csodálhatjátok meg három héten át a Garten Balatonban. A családosoknak is kedveznek programokkal ezen a hétvégén a Balatonon és környékén: Veszprémben megrendezik a Kabóciádé Családi Fesztivált, ahol bábszínházas előadások, mesekoncertek és játékterek várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Hétvégi programajánlónk következik.

Paloznaki Jazzpiknik, Paloznak – július 29–31.

9. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit a mesés Paloznak július 29–31. között. A Jazzpikniknek köszönhetően a festői Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, klubkoncerteket hallgatva, a műfaj nemzetközi sztárjainak dallamával kísérve élvezhetjük a balatoni nyarat. A Nagyszínpad nemzetközi fellépői (Mario Biondi, De-Phazz, Candy Dulfer és a többiek) mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői.

További információkat ezen a linken találtok.

Beachattack Fesztivál, Siófok, Plázs – július 29–31.

Július utolsó hétvégéjén ezúttal a „Balaton tengerpartjáról” jelentkezik a Beachattack Fesztivál. Három napon keresztül a hazai kedvencek mellett egy híres külföldi DJ, Burak Yeter is vendégeskedik. Nappal strandprogramok, csobbanás és pihenés, míg este hatalmas bulikkal készül a Siófok Plázs. Pár név a hazaiak közül: ByeAlex, Metzker Viktória, Sterbinszky, Follow the Flow és Andro.
 
További infókat az esemény Facebook-oldalán találtok.

4Ladies Cup-Hungary, Balatonföldvár – július 30-tól augusztus 2-ig

Női egységek J24-es hajókkal mérhetik össze erejüket rövid, pörgős pályán Balatonföldváron. A regisztrációra július 30-án van lehetőség, egészen 11:30-ig, majd 14 órától már indulnak is a versenyfutamok, melyek egészen vasárnap délutánig tartanak.

További infókat a program Facebook-oldalán találtok.

Kabóciádé Családi Fesztivál, Veszprém – július 30-tól augusztus 1-ig

Már 28. alkalommal rendezik meg a Kabóciádé Családi Fesztivált, melyet Veszprémben, azon belül is Veszprémvölgyben tartanak július 30-tól augusztus 1-ig. Az esemény főleg bábszínházas előadásokban bővelkedik, de különböző játékterek és mesekoncertek is várnak rátok. Péntek délelőtt 10 órától egészen vasárnap kora estig számtalan programmal készül a fesztivál.
 
A fesztivál ingyenes, támogatói jegyet 500 forintért vásárolhattok. Részletes programot az esemény Facebook-oldalán találtok.

Garten Balaton, Lovas – július 30-tól augusztus 20-ig

100 kortárs képzőművész közel 300 alkotását csodálhatjátok meg három héten át a lovasi Garten Balaton galériában. Ezenkívül számos más programlehetőség: színház, koncertek, kertmozi, tárlatvezetések, gyerekprogramok vagy éppen pódiumbeszélgetések is várnak rátok július 30-tól egészen augusztus 20-ig. A pandémiára való utalásként az idei speciális szekció a Határaink címet viseli.

További infókat a program honlapján találtok. 

Köcsi-tó futóverseny, Káptalanfüred/Balatonalmádi – július 31.

A tavaly nagy sikerrel debütált Köcsi-tó futóverseny idén Káptalanfüreden startol el. A versenyközpont a tó partján található. Rajtok július 31-én, szombaton 10 órától vannak, helyszíni nevezésre 9:45-ig van lehetőség. Szintidő nincsen, a távok gyalog is teljesíthetőek. A verseny után minden induló egy korsó jéghideg sörben részesül. 

További infókat a program honlapján találtok.

Natúr Sümeg, Sümeg, Ramassetter Látogatóközpont – július 31.

Ezen a hétvégén a természetes borok szerelmeseinek kedvez a sümegi Ramassetter LátogatóközpontKözel 30 borász találkozója ez a nap. Reggel 9-től este 9-ig különféle programokkal várják az érdeklődőket: a témával foglalkozók legkiválóbb szakemberemesterkurzusokkal készültek az eseményre. 

A részvétel előregisztrációhoz kötött, melynek díja 5000 Ft/fő. További infókat az esemény Facebook-oldalán találtok.

Múzeum a borospincében, Aranysörte Kézműves Borászat – július 31.

Július 31-én szombaton Balatonakali és Dörgicse között félúton levő Aranysörte Kézműves Borászat pincéjében állítják ki a becehegyi pincéből előkerült kelta matróna sírkövét. A sírkő a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum jóvoltából lesz látogatható, 18 órától Győrffy-Villám Zsombor régész és Törő Balázs néprajzkutató mesél majd az előkerülés körülményeiről, illetve a feltárás izgalmas részleteiről. A megnyitó után a kulináris élvezeteknek adhatjátok át magatokat, ráadásul a vegánokra is gondoltak, és lesz például grillezett tofu dinnyesalátával is.
 
További infókat az esemény Facebook-oldalán találtok.

Címkék