Zenei-irodalmi est Csuja Imrével és Czutor Zoltánnal a Kultkikötőben, Be Massive Horizon Party Badacsonyban és Dog Beach Fest Keszthelyen – temérdek kulturális, aktív és bulis program vár rátok a Balatonon péntektől vasárnapig.

Rom-pop-up kiállítás, Sáska – július 9–12.

Sáska a Balaton-felvidéken bújik meg, ahol a könyvtárépület megújulása előtt egy remek kiállítást nézhettek meg július 9. és 12. között. Az átalakulás előtti időszak olyan az épület életében, mint az éppen új értelmet nyerő kollázsrészletek alkotás közben. Ezt az izgalmas és szabadsággal teli pillanatot használják ki a szervezők, akik kiváló kollázsművészeket hívtak meg az ország egész területéről. A rom-pop-up kiállításon workshopok is lesznek, ráadásul a falakra is alkothattok, a játszószobában pedig bárki kitűzheti az elkészült művét. A 2022-ben megnyíló butikgaléria (Collage ROOOM) előfutáraként most ráhangolódhattok arra, hogy a bográcsos-fröccsös és végre újra szabad nyárban az ország legizgalmasabb kollázsaiban merülhessetek el.

További infókat itt találtok az eseményről. 

Food Truck Show, Balatonfüred – július 9–11.

Az ország legkülönlegesebb food truckjai július 9–11. között a balatonfüredi SunCityben parkolnak majd. A kulináris élményeken túl minden estére ütős zenei felhozatalra is számíthattok: különböző műfajú zenés esteken vehettek részt, amit vasárnap az Eb döntőjével koronázhattok meg egy óriáskivetítőn.

Még több infót itt találtok a programokról. 

Örvényeshegy Piknik – július 9–11.

Szuper minifesztivál veszi kezdetét a zalai dombok között megbújó erdő szélén július 9-én, pénteken. Az Örvényeshegy Pikniknek a zalacsányi Pálos Resort ad helyet, ahol fellép majd mások mellett Varró DánielDés László, és a Budapest Bár is koncertet ad. Lesznek jógafoglalkozások, sőt még e-bike-túrák is. Egyszóval, számos kulturális és aktív programon vehettek részt a fesztiválon. (x)

Jegyeket itt tudtok váltani a Piknikre. 

Csuja Imre és Czutor Zoltán estje, Balatonföldvár – július 9.

A két művész, Csuja Imre és Czutor Zoltán irodalmi-zenei egymásra találásának lehettek szem- és fültanúi pénteken 20:30-tól a balatonföldvári Kultkikötőben. Versek és zenék sok képpel, illusztrációval, vetítéssel, olyan klasszikusokkal, mint Babits Jónás könyve vagy az egykori Nyers Fényre csúnyuló lányok című ópusza, Petőfi Anyám tyúkja vagy a Belmondo Szabadon című slágere.

Jegyeket itt tudtok váltani az eseményre. 

Be Massive Horizon, Badacsony – július 9.

Balatoni panoráma, tánc és elektronikus zenék – sallangmentes szórakozás vár rátok a badacsonyi frissTeraszon július 9-én, a Be Massive Horizon x Open Air Partyján, ahol Mira Joo, David Salow és Smilo szolgáltatják majd a laza ütemeket. Ha buli közben megéheznétek, akkor nem érdemes kihagyni a frissTerasz kézműves hamburgereit.

Jegyeket itt tudtok váltani az eseményre. 

Balaton-átevezés, Zamárdi – július 10.

Akár egyedül, akár csapatban ismét lesz arra lehetőség, hogy keresztbe átevezzétek a Balatont. A túra szombaton Zamárdiból indul, Tihany érintésével oda-vissza lehet átkelni a tavon. A táv 8 km, aminek bármilyen, kézzel hajtható vízisport-eszközzel nekivághattok, legyen szó kajakról, kenuról, SUP-ról, sárkányhajóról vagy olyan evezős eszközről, amelyet két oldalon evezőlapáttal lehet meghajtani. Az átevezés alatt garantált lesz a jó hangulat, hiszen a Margaret Island, a Wellhello és a Halott Pénz DJ-szett hajós koncertjeit élvezhetitek majd közben. (x)

Kerti matiné, Köveskál – július 10.

A Káli Kövek Borászat folytatja kertimatiné-sorozatát, ahol a Kavics. food truckban készült finomságokból is lakmározhattok. A kellemes, kertben chillezős ütemeket DJ Tempolar szolgáltatja, majd 20:30-tól Emmet Ray Experience (Django Reinhardt Swing) előadását hallhatjátok.

A programon ingyen vehettek részt, még több infót itt találtok róla. 

Dog Beach Fest, Keszthely – július 10.

Szombaton négylábú kedvenceiteké lesz a főszerep Keszthelyen. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert érdekes és hasznos programokkal, kutyás kiállítókkal és tanácsadással várja a gazdikat és a kutyákat. Balatoni kutyabarát szolgáltatásokról is lesz szó az eseményen, kutyakiképzőtől is kaphattok tanácsokat, valamint a kiállítók portékái is színesítik a felhozatalt.

További infókat itt találtok az eseményről.

Klassz a pARTon!, Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje, Balatonalmádi – július 11.

Balaton-part, naplemente, klasszikus zene és egy gyönyörű liget: a Klassz a pARTon! fesztivál következő műsorára a balatonalmádi Szent Erzsébet ligetben kerül sor, este 8 órától. A fesztivál művészeti vezetője, Érdi Tamás az Anima Musicae Kamarazenekarral közös koncertjén mutatja meg, milyen otthonosan mozog Mozart világában. A zenekar küldetése, hogy a legkülönbözőbb életkorú és hátterű közönséggel ismertessék és szerettessék meg a klasszikus zenét.

A koncert ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik! További információ az esemény Facebook-oldalán

Címkék