Szeptember derekán Füreden pezseg az élet: Romantikus Reformkor Fesztivál, Murci Fesztivál és egy különleges tematikus séta is vár rátok ezen a hétvégén. Badacsonyban a tapasok és a borok ízharmóniáját élvezhetitek, Veszprémben és Eplényben a Kávéházak Éjszakája kultúrprogramjai várnak, de Kőröshegyre is érdemes ellátogatni, a termelői- és tulipánhagyma-vásárra. Hétvégi programajánlónk következik!

Holdfényfürdő a Hévízi-tavon, Hévízi Tófürdő – szeptember 24.

Éjszakai fürdőzésen vehettek részt a Hévízi Tófürdőben. A több mint 35 fokos vízben ejtőzést welcome drink, őszi ételkülönlegességek, koktélok és élő zene kísérik. Ha ez nem lenne elég, még meglepetésajándékokkal is készülnek a vendégek számára ezen a különös estén, szeptember 24-én, pénteken.

A jegyek elővételben a Festetics Fürdőház pénztárában 4500 forintba kerülnek (ez tartalmazza a fürdőzés árát, a wellnessrészleg használatát, a welcome drinket és egy meglepetéscsomagot is), szeptember 24-én a helyszínen 5000 forintért juthattok be. Még több infót itt találtok.

MINE Light házibuli, Salföld, Bánya – szeptember 24–25.

A hazai undergroundot képviselő MINE Fesztivál ezúttal MINE Light házibulival készül a nemrég megnyitott salföldi Bányában szeptember 24–25. között. Pénteken 18 órától lesz például ütőhangszerworkshop, amit nem más, mint a Margaret Island és a Mary PopKids dobosa, Sárkány Bertalan fog tartani. Ez a workshop gyerekeknek kifejezetten hasznos és szórakoztató program lehet. 20 órától OIEE (Kocsis Bence) és Sárkány Bertalan zenél. Másnap este pedig ismét OIEE biztosítja a remek hangulatot.

A programok ingyenesek, a workshopra pedig itt tudtok jelentkezni.

Romantikus Reformkor Fesztivál, Balatonfüred – szeptember 24–26.

19. századi kosztümök, látványos felvonulás, nép- és iparművészeti vásár – ez mind rátok vár az időutazásra hívó balatonfüredi Romantikus Reformkor Fesztiválon. Szeptember 24–26-ig, péntektől vasárnapig a füredi Blaha utca, a Tagore sétány, a Vaszary Galéria és a Kisfaludy Galéria is a fesztiválhoz kapcsolódó programokkal vár. A hintós felvonulás szeptember 25-én, szombaton 14 órakor indul, a Szent István térről. Lesz lehetőségetek reformkori ételeket is kóstolni: ezeket szombaton és vasárnap tehetitek meg, a Blaha Hotelben. Egy komplett menü ára 4900 forint (füredieknek csak 3500 forintba kerül).

Ha bevállalósak vagytok, és be is öltöznétek, a ruhakölcsönzés díja 5000 Ft + 5000 Ft kaució. Még több infót itt találtok

Tulipánhagyma-vásár és termelői pop-up, Kőröshegyi Levendulás – szeptember 25–26.

A Kőröshegyi Levendulást nemcsak levendulamezői miatt érdemes felkeresni: ilyenkor ősszel több hétvégén át tartó tulipánhagyma-vásárral készülnek. Nem lesz ez másként a mostani, szeptember 25–26-i hétvégén sem, ugyanis ekkortájt ideális a virághagymákat beszerezni és elültetni ahhoz, hogy tavasszal teljes pompájukban nőhessenek ki a földből. A tulipánhagymák mellett ígéretes kézműves termékeket is vásárolhattok: újításként idén a környékbeli termelőket is meghívták a vásárra. Lesz többek között lekvár, tea, szörp és még sok minden más!

A füredi rabbi sétatúra, Balatonfüred – szeptember 25.

Ha szeretitek a tematikus vezetett sétákat, ezen a hétvégén figyelmetekbe ajánljuk a Túrajó csapat füredi sétáját, melyen a nemrég felújított régi zsinagógából (Zsidó Kiválóságok Háza) indulva bejárhatjátok egy klasszikus vidéki zsidó közösség hétköznapjainak útvonalát a városban. Autentikus történetek, zsidó szokások, a rabbi és a hitközségi elnök egykori házai, botlatóköveken megörökített családok emléke – sok minden felmerül majd a szeptember 25-i sétán, mely a zsinagóga új szárnyában létrehozott, Zsidók és csúcstechnika – Einsteintől napjainkig című virtuális kiállítás megtekintésével zárul. 
 
A séta 2 órán át tart, 13:30-as kezdéssel. A részvételi díj 4500 forint, még több infót itt találtok.

Murci Fesztivál, Balatonfüred – szeptember 25.

A Zelna Borterasz és Vinotéka, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és Étterem és a Figula Pincészet összefogásával idén is lesz Balatonfüreden Murci Fesztivál. Murci- és szőlőkóstoló, pincetúra, szalonnasütés, gyereksarok, légvár, csocsó – szuper programokkal készülnek szeptember 25-re, szombatra, kicsik és nagyok számára egyaránt!

Még több infót itt találtok

Szent Mihály-napi sütiségek, Balatongyörök – szeptember 25.

Szeptember 25-én, szombaton minden édesszájúnak Balatongyörökön a helye! Szent Mihály napja alkalmából hagyományos házisütemény-vásárral készülnek a templom alatti térnél (Kossuth utca) 14 órától. Lesz kézművesjátszóház gyerekek számára, valamint térzene a hévízi Musica Antiqua együttes jóvoltából, és egy kultúrsétán is részt vehettek (ez reggel 9 órakor indul), melyen megismerhetitek, hogyan zajlott az élet Balatongyörökön a 20. század első felében, kik voltak a települést formáló legjelentősebb személyek.

A séta a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtártól indul! Még több infót itt találtok

Gasztrohegy – Őszi tapasok hétvégéje, Badacsony – szeptember 25–26.

Izgalmas tapasokkal és mediterrán ízekkel startol szeptember 25-én és 26-án a Gasztrohegy 4. évada. Az őszi Tapasok hétvégéjén a legjobb badacsonyi vendéglátóhelyek spanyol, olasz és francia ihletésű (helyenként összesen 3-féle) tapasból készült kóstolót kínálnak, melyek mellé természetesen kiváló borokat is ajánlanak. Ez alkalommal még nincs bérlet vagy vezetett túra (mint a Gasztrohegy soron következő hétvégéin), vagyis mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét, szabadon keresheti fel a vendéglátóhelyeket és élvezheti az ízek és a borok összhangját.

A részt vevő helyek a következők: Tölgyes KúriaIstvándy BorműhelyTilia BorvendéglőHableányLaposa BorbirtokKisfaludy-ház ÉtteremPláne Badacsony borterasz.

A helyszínek között a Hableány mellől induló Gasztrohegy-busszal lehet majd közlekedni. A jegyár 1000 Ft, a buszok minimum 4 fő esetén indulnak. Még több információt itt találtok a programokról. 

Kávéházak Éjszakája, Veszprém, Eplény – szeptember 25–26.

Finom kávékkal és köréjük fonódó kulturális programokkal vár a Kávéházak Éjszakája Veszprémben és Eplényben is szeptember 25-én és 26-án. Egy veszprémi kultúrsétán például megismerkedhettek a helyi kávéházi kultúra történetével is, de lesz például Saiid-koncert szombaton este a Papírkutyában, Pilinszky-kiállítás a Kávé és Teaház az Íródeákhoz nevű kávézóban, vasárnap este Hobo-est a Fricska étteremben, ha pedig kifejezetten gyerekprogramokat kerestek, az eplényi Cafe 506 animátorok által vezetett KultKincsvadászattal vár, a veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézóban pedig táska- és gyöngysorkészítő-workshopon is kalandozhattok.

A programok többsége ingyenes, még több infót a Kávéházak Éjszakája programfüzetében vagy weboldalán találtok.

Címkék