Elindult a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek keretein belül az egész országban tartanak vezetett, akár zenés tárlatvezetéseket, helytörténeti sétákat és kerékpártúrákat is. A fesztivál ideje alatt különösen érdemes felkeresni a Balaton-környéki múzeumokat is.

Közel 130 hazai múzeum több mint 600 féle különböző programmal, összesen közel 1200 eseménnyel csatlakozik országszerte szeptember 27. és november 11. között zajló 16. Múzeumok Őszi Fesztiváljához. A programban részt vevő kiállítóhelyek között szerepel többek között a Balatoni Múzeum, a Helikon Kastélymúzeum, valamint a Kálmán Imre Kulturális Központ is.

Siófokon kétféle városnéző sétán is részt vehettek: előbbin a siófoki származású zeneszerzőhöz, Kálmán Imréhez köthető helyszíneket járhatjátok végig, míg utóbbin a legendás fürdőélet első állomásait vehetitek szemügyre. Keszthelyen családi vetélkedős formára szabták a városnézést, de izgalmas gyerekprogramokat a Helikon Kastélymúzeum is tartogat még.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának idei célja rávilágítani arra, hogy a kulturális intézmények, és ezen belül is a múzeumok miként tudnak az egészség, azaz a testi és a szellemi egység létrejöttéhez hozzájárulni. Erre fel alkották meg a rendezvénysorozat jelmondataként választott múzeumi harmónia kifejezést is – olvasható a fesztivál honlapján.

A programokról bővebben itt olvashattok.

Címkék