A másfél év alatt kidolgozott tanulmányterv célja az volt, hogy a teljes partszakasz ligetes, parkos sétányként bejárható legyen.

Elkészültek a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének tanulmánytervei, a mintegy 4,5 kilométer hosszú vízparti terület a gyenesdiási településhatártól a déli partszakaszig húzódik – írta meg az MTI a polgármesteri sajtótájékoztató alapján. 

Az idén induló fejlesztés a teljes partszakasz ligetes, parkos sétánnyá alakításán túl a jelenlegi futballpályát, valamint a parthoz közeli Kresz-parkot is érinti. A futballpályánál sport- és szabadidőközpontot hoznának létre, ezzel a városi strand zöldfelületét is növelni tudják, egy wellnesscentrum kialakításával pedig a strandszezon meghosszabbítására is lehetőség nyílik. A Kresz-park fő funkciója megmarad, de modernizálják, kerékpáros ügyességi pályával bővítik, valamint korszerűsítik a sportfunkcióit és a zöldfelületeket.

Az előzetes számítások szerint a három elemből álló balatoni fejlesztés várható költsége 6-9 milliárd forint között alakulhat, egy következő fázisban a Helikon Parkon keresztül kötnék majd össze a sétálóutcát és a Festetics-kastélyt a Balaton-parttal. 

Címkék