A gyerekektől a családi túrázókon át, egészen a felnőtt kerékpárversenyzőkig izgalmas bringás programok közül válogathatunk az idén debütáló BalatonBike365 Festen.

A Magyar Kerékpáros Szövetség több fejlesztéssel kapcsolatos projektjének lezárásaként rendezi meg a BalatonBike365 Festet. Június 11-én, szombaton a déli part, míg június 12-én, vasárnap pedig az északi part erdőibe indítanak kerékpáros túrákat.

A családi túrázókat könnyű útvonalakon várják mindkét napon, Balatonfüredről, Keszthelyről és az Aliréti vadászháztól is indulnak túrák. A fesztivál ideje alatt egyszerre három helyszínen próbálhatják ki a gyerekek a nekik szóló kerékpáros ügyességi pályákat, ahol bukósisakot és kerékpárt is biztosítanak a szervezők. 

Új táblák és kerékpáros pihenők

A Magyar Kerékpáros Szövetség a BalatonBike365 fejlesztési projekt keretében mintegy 800 km-nyi kerékpározható utat táblázott ki és rendezett hálózatba a Balaton körül. Egy többnyelvű applikációt, a BB365-ot és egy ugyancsak többnyelvű BalatonBike365.hu weboldalt is fejlesztettek, melyek segítségével különböző útvonalak tervezhetők és megannyi hozzájuk kapcsolódó információval szolgálnak. Az országúti kerékpárosok június 11-én Keszthelyen és környékén próbálhatják ki a BalatonBike365 aszfaltos útvonalait, a befutó a meredek rezi hegytetőn kap helyet. 

A projekt kapcsán a továbbiakban felépül a Balaton körül három szolgáltató központ és 20 kerékpáros pihenő is. 

A BalatonBike365 Festen a részvétel ingyenes, a nevezéseket a www.balatonbike365fest.hu oldalon várják. A futamok létszáma limitált, ezért érdemes sietni!

Címkék