Csütörtökön indul a MOL Nagyon Balaton új, háromnapos fesztiválja, a ZamJam Zamárdiban.

Még tavasszal számoltunk be arról, hogy új fesztivállal bővül az idei szezon. A ZamJamet zenei, képzőművészeti, gasztronómiai, irodalmi és gyerekprogramokkal ígérték júliusra. Ez a nap pedig el is érkezett: július 28-án, csütörtökön startol a fesztivál Zamárdi több helyszínén. Fellép többek között a Kool & the Gang, Shaggy, a Geszti Funky, a Jazzanova és Charlie, a Deladap, a Random Trip csapata Dés László, Péterffy Lili, Berkes Olivér, Miller Dávid és Nagy Kristóf közreműködésével.

A fesztiválon lesz az első alkalom, hogy Szikora Róbert és az R-Go vendégeként a Valmar is előadja az idei év egyik legnagyobb slágerét, az Úristent. Lovasi András és Járai Márk a kilátónál lép fel, a Balaton partján napközben jazzkoncertek lesznek, az éttermek teraszain DJ-k és írók várják a vendégeket. A fesztivál házigazdája Tilla, azaz Till Attila. 

Szombaton a Best of Balaton csapata életműdíjat ad át olyanoknak, akik évtizedek óta dolgoznak a Balatonért. Jásdi István, csopaki borász és Mauro Tenebruso, a zamárdi Mauro étterem vezetője a helyszínen veszi át az elismerést, az év elején elhunyt Halas Karcsi, vagyis Csibrák Károly poszthumusz életműdíját pedig a családja veszi át.

A ZamJam július 28-tól 30-ig tart, részletes programok és jegyinfó a fesztivál honlapján.

Címkék