Bármilyen művészeti területen vagy médiumban aktív alkotó vagy alkotópáros pályázhat a BALATORIUM jövőre induló művészeti rezidenciaprogramjára.

BALATORIUM Artist Residency második programját 2023 tavaszán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködésben szervezik meg. Erre a kéthetes műhelymunkára pályázhatnak most alkotók, akik az intézmény munkatársai mellett térségi szakértőkkel dolgozhatnak majd együtt. A cél, hogy a tudomány és a művészet együttműködéséből olyan alkotások szülessenek, amelyek a Balaton ökológiai kihívásaira hívják fel a figyelmet. 

A BALATORIUM

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló BALATORIUM kulturális eseménysorozat és tudománykommunikációs projekt a Balatonhoz és térségéhez kötődő legfontosabb ökológiai kihívásokat, folyamatokat és az ezek megértését elősegítő kulcsfogalmakat mutatja be. A BALATORIUM Artist Residency-n résztvevő művészektől azt várják, hogy hely- és kontextus specifikus kutatásokból kiindulva, saját gyakorlatukhoz és módszertanához illeszkedve hozzanak létre új műveket a tudomány és a művészet párbeszédének előmozdításával.

A pályázatra életkori megkötés nélkül bármilyen művészeti területen vagy médiumban aktív alkotó vagy alkotópáros benyújthatja jelentkezését. A jelentkezéshez többek között szakmai önéletrajzot, digitális portfóliót és szakmai tervet is várnak, melyben a pályázó felvázolja, hogyan használná ki a rezidenciaprogram által nyújtott lehetőséget. 

A rezidenciaprogram tervezett dátuma április 16-30., melyre a csopaki központú Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a szállást. A pályázatot elnyerő alkotók ezen kívül honoráriumot (számla ellenében, egyéni alkotók esetében 150.000 Ft, alkotópárosok esetében 200.000Ft) és nem utolsósorban konzultációs és mentorálási lehetőséget is kapnak, az alkotás anyagköltségére projektenként maximum 300.000 Ft-ot adnak.
 
A pályázat beadásának határideje: 2022. október 30. (éjfél), az eredményről november 20-ig kapnak értesítést a jelentkezők. A programokban létrejövő műveket és produkciókat a 2023 augusztusában megvalósuló BALATORIUM Ökológiai Héten mutatják majd be.

A pályázat további részleteiről 
itt olvashattok

Címkék