Bréking / szállás

szerkesztés

Repülőgép alakú kabint épített a Hello Wood a zalai dombok közé – Fotók

Szerzők

  • We Love Balaton

2023. 01. 19. 12:38

Egy 12 éves kislány álma vált valóra a pasztellkék, repülőgép formájú, később szálláshellyé alakítható játszóházzal, ami a zalai dombok között bújik meg. A Jet House-ban konyha, fürdőszoba és hálószoba is található.

A Hello Wood eddigi legfiatalabb ügyfelének álma volt a repülőgép formájú játszóház, ahová elvonulhat, ahová meghívhatja a barátait, és ahol még aludhat is  írja legújabb „házikójáról” a Facebookon a Hellowood csapata. 

Játszóház, ami szálláshely is lehet

Fotó: Darab Zsuzsa - Hello Wood

„Ezzel a kabinnal egy gyermekkori álom vált valóra. A pasztellkék, repülőgép formájú házikó Zala megye dombjai között, a fák gyűrűjében bújik meg. Barátságos íveivel és kerek ablakaival olyan, mintha egy rajzfilmből repült volna ki, és landolt volna a réten, de belépve a gyerekek birodalma tárul elénk”.

Lujzi kisgyerek kora óta szeret utazni, és különösen a repüléseket várta mindig, saját kabinházát is repülőgépformájúként álmodta meg, írja a Hello Wood közleményében. A kislány kiforrott elképzelésekkel és papírra vetett tervekkel érkezett már az első egyeztetésekre is, édesapja támogatásával végigkövette a tervezési folyamatot – izgalmasan más szempontrendszert képviselve, mint az ingatlanfejlesztők.


Valódi repülőgépüléseket is beépítettek

Fotó: Darab Zsuzsa - Hello Wood

A tervezés és a kivitelezés kihívások elé állította a csapatot, mivel nem egy szokványos faházról van szó. A repülő orrát körablak zárja, szárnyai tágas teraszokat alkotnak, bejárata kis reptéri lépcsősorral érhető el. A belső tér hangulatát a lekerekített formák és a szép farészletek határozzák meg, retró repülőgépeket felidézve. Apró konyha, fürdőszoba, beépített íróasztal és pad, továbbá ágy is helyett kapott a kabinban. A berendezés különleges elemei, a két valódi repülőgépülés és a repülős emléktárgyak, Lujzi és apukája szerzeményei.

A Repülő két irányból hajlított formája több mint ezer különböző térbeli elemből állt össze. Hogy letisztult formáját megőrizze, csatornázásról nem lehetett szó az épület külső oldalán, ezért a házikó „védőburkot” kapott, egy innovatív, vízszigetelő réteget, amely biztosítja az időtállóságát.

A Hello Wood tervezte a Kabinka 2.0 nevű, lapraszerelhető elemekből álló, könnyen szállítható és egyszerűen összeállítható kabinházat is, amelynek prototípusa Balatonszepezden épült fel.

Az egyik leghíresebb projektjük a Kapolcs és Vigántpetend közötti Csórompusztán felépült a hat darab egyforma, „Szikla” nevű kabinház, (a Hello Wood és a noszvaji TreeHouses közös projektjeként.)

Hasonló tartalmak

Admin mode