Bár a fesztivál látogatottsága évről évre növekedett (idén minden eddiginél többen vásároltak bérletet az első időszakban), 2024-ben mégsem tudják megtartani a zalai Margófesztet.

„Sok-sok tervünk volt, szuper fellépőkkel és kempinggel, de elegendő támogatás hiányában nem tudjuk azt a színvonalat, minőséget tartani, amit a Margóktól elvárunk, és amit a Margófeszt látogatóinak nyújtani szeretnénk. Nehezen, de úgy döntöttünk, hogy a zalai Margófesztet, bármennyire is szeretjük, most nem rendezzük meg”

– közölték a fesztivál szervezői a Margó Facebook-oldalán.

A fesztivált négy évvel ezelőtt rendezték meg először Szentgyörgyváron, a Balaton keszthelyi partjától negyedórára található, 300-nál alig több lelket számoló faluban. Az irodalmi eseményeken túl többek között mozi, gasztroworkshopok, klasszikus zenei és nagyszínpados koncertek vártak a fesztiválozókra a falu több pontján. 2023-ban szerkesztőségünk születésnapi kiállításával is találkozhattatok a zalai Margófeszten.

Azok, akik már vásároltak bérletet az idei fesztiválra, visszatérítik az árát, ennek lépéseiről és időpontjáról a fesztivál jegyértékesítési partnere, a Tixa fog emailben tájékoztatást küldeni. Ha azonban elakadást tapasztalnátok, írjatok az info@margofeszt.hu emailcímre.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék