Homola Szabolcs és Attila borászata a 2009 óta készít borokat a paloznaki hegyoldalon, így a borvidék új, erős szereplővel gazdagodott.

A pince 2013-ra érte el az évi 40 000 palackot és ebben nem kis szerepe van a pincészet főborászának, a tokaji Homonna Attilának, aki gyakran pár naponta megjárja a Paloznak–Tokaj-távot, hogy felügyelje a szüretet, a bogyózást vagy a palackozást. A főborász áttért az olasz és francia minta szerinti alacsony művelésre: az ő kézműves szemlélete, a borvidék talajszerkezete és a tulajdonossal való közös munka adja a borok fő karakterisztikáját.

A pincészet két irányba indult el: a 100%-borok a könnyed, fiatalos, reduktív irányt képviselik, míg a Homola névvel kezdődő borok a kézműves, terroir jellegű borkészítést követik.

Emellett a főhadiszállás közvetlen közelében egy csodás panorámával rendelkező borterasz is található és nem csak a jól ismert Homola-borokhoz juthattok itt hozzá, hanem finom falatokhoz is. Így egész nyáron garantáltan élvezhetitek a balatoni naplementéket.

Tipp: A borterasz hidegtálairól környékbeli termelők és az Őshonos Delikát sajtjai, szalámijai és sonkái csábítanak!

Hasonló tartalmak

Admin mode