Keresés EN

látnivalók & kultúra

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)

A tihanyi Skanzen valójában a község központjában található régi parasztházakból áll. A Pisky sétányon és Batthyány utcában álló romantikus, fehérre meszelt, nádfedeles házikók a XVIII-XIX. századi paraszti életformát elevenítik fel.

A parasztgazda háza, a halászcéh háza és a fazekasház mind a névadó foglalkozásokat hivatottak bemutatni. Az épületek nem csak kívül, hanem belül is teljesen korhűek, sőt, a halászcéh házának fészerében olyan halászati eszközöket is őriznek, melyekről ma már szinte ki se találnánk, hogy mire használták őket. 

A házak mindegyike eredeti állapotban van és látogatható, a többi műemlék jellegű épület pedig máig lakott, vagy egyéb turisztikai célokat szolgál.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A